«Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

25 Νοεμβρίου2023

 

ΘΕΜΑ:  «Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

 

Με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο της συζήτησης του κ.Κόνσολα με τον Πρωθυπουργό ήταν τα ζητήματα της Περιφερειακής Ανάπτυξης, η νησιωτικότητα καιη ορεινότητα.

Ο Μάνος Κόνσολας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε. μετά το 2027 στις Βρυξέλλες, στην οποία ο κ.Κόνσολας εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε για τη δημιουργία και χρηματοδότηση  ενός νέου Περιφερειακού Ταμείου για την άσκηση της Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. που θα ενοποιήσει τα Διαρθρωτικά Ταμεία που υπάρχουν σήμερα.

Η πρόταση αυτή σημαίνει:

-Περισσότερους πόρους για την Ελλάδα και τα νησιά μας.

- Έργα και δράσεις που θα καθορίζονται από ένα Εθνικό Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης, σε κάθε χώρα μέλος και θα εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως γίνεται και με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, ο Μάνος Κόνσολας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το έργο που γίνεται στην Επιτροπή Περιφερειών και τις προτάσεις για μια ολιστική προσέγγιση στον τομέα της Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...