«Νήσων Περίπλους»: Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας

Δελτίο Τύπου – Πρόσκληση στα ΜΜΕ-«Νήσων Περίπλους»: Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader+, ξεκίνησε μια σοβαρή προσπάθεια δικτύωσης των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Νησιωτικής Ελλάδας. Έντεκα Ομάδες Τοπικής Δράσης Νησιωτικών Περιοχών της Ελλάδας και συγκεκριμένα από τα Ιόνια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το Βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο, αντιλαμβανόμενες την προστιθέμενη αξία και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη των διατοπικών συνεργασιών, δημιούργησαν το 2007 το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας «Νήσων Περίπλους». Το δίκτυο αυτό συνεχίζεται και στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο με την ένταξη των δράσεών του στο μέτρο 421 του Άξονα 4 LEADER του ΠΑΑ 2007-2013.
Οι Συνεργαζόμενοι Φορείς του Δικτύου είναι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου (Συντονιστής Εταίρος), η Αναπτυξιακή Λασιθίου, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ο Α.Κ.Ο.Μ.Μ.-Ψηλορείτης, η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου, η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, η Συνεταιριστική Αυτοδιοικητική Ζακύνθου, η  Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων και η Αναπτυξιακή Εύβοιας.
     Οι βασικές δράσεις του Δικτύου αφορούν στη μεταφορά καλών πρακτικών ανάπτυξης, στη δικτύωση μεταξύ φορέων και επενδυτών των περιοχών που συμμετέχουν, καθώς και στην ποιοτική και στοχευμένη προβολή του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου των νησιωτικών περιοχών. Οι παραπάνω δράσεις επικεντρώνονται κυρίως στον τομέα της αξιοποίησης της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών σε όλες τις εκφάνσεις της και στη δικτύωση παραγόντων και φορέων των νησιών με απώτερο στόχο την ανάδειξη μίας ισχυρής νησιωτικής ταυτότητας.
Η πρώτη δράση υλοποιήθηκε τον Ιούνιο 2014 στα Ανώγεια με την δικτύωση Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων από όλη τη νησιώτικη Ελλάδα. Η δεύτερη, πραγματοποιείται στη Ρόδο από 5-8 Νοεμβρίου 2014, όπου 21 ερασιτεχνικές φωτογραφικές ομάδες από όλα τα νησιά, θα συναντηθούν για τη συμμετοχή σε ειδικά σεμινάρια  - workshops με θέματα σχετικά με τη φωτογραφία και ειδικά για την γαστρονομία και τρόπους παρουσίασης – προώθησης τοπικών προϊόντων. Στόχος είναι η δικτύωση των ομάδων και η συνέχιση της δράσης με διαγωνισμό φωτογραφίας και έκθεσης φωτογραφίας.
Τους εκπροσώπους των φωτογραφικών ομάδων καθώς και των Αναπτυξιακών Εταιρειών, θα υποδεχθεί αύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2014 στις 09:00 ο Δήμαρχος Ρόδου στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου.
Η συνάντηση αυτή είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.
Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Πόκκιας
Αντιδήμαρχος Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...