«Επαναφέρει ο Μάνος Κόνσολας την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για τη δόμηση στα μικρά κατά παρέκκλιση οικόπεδα»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

24 Νοεμβρίου 2023

 

ΘΕΜΑ: «Επαναφέρει ο Μάνος Κόνσολας την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για τη δόμηση στα μικρά κατά παρέκκλιση οικόπεδα»

 

Την αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας νέας νομοθετικής ρύθμισης για την εκτός σχεδίου δόμηση στα μικρά κατά παρέκκλιση οικόπεδα άνω των 4 στρεμμάτων δίχως πρόσωπο σε πολεοδομικά αναγνωρισμένη οδό, επεσήμανε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε καταθέσει εγκαίρως και σχετική Ερώτηση.

Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες, ιδιοκτήτες μιας μικρής ακίνητης περιουσίας.

Σε όλους αυτούς τους πολίτες, δόθηκε χρονική παράταση προκειμένου να υποβάλουν πλήρη φάκελο στις Υπηρεσίες Δόμησης και να προχωρήσουν στην έκδοση ή προέγκριση της οικοδομικής άδειας.

Προσκρούουν, όμως, στην προϋπόθεση για την ύπαρξη κοινόχρηστου δρόμου που να έχει αναγνωριστεί με διοικητική πράξη στην πρόσοψη του οικοπέδου τους.

Όπως είχε επισημάνει και στην κοινοβουλευτική του, όμως, παρέμβαση ο κ. Κόνσολας: «στα νησιά αλλά και σε χωριά στην ηπειρωτική χώρα, δεν υπάρχουν αναγνωρισμένοι κοινόχρηστοι δρόμοι με απόφαση διοικητικού οργάνου, κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Συνήθως, πρόκειται για μικρούς δημοτικούς ή αγροτικούς δρόμους, χωματόδρομους ή για δρόμους που έχουν ασφαλτοστρωθεί ή τσιμεντοστρωθεί από τους δήμους και τις πρώην κοινότητες».

Ο Μάνος Κόνσολας πρότεινε να χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος δρόμος το οδικό δίκτυο που αποτυπώνεται  στις αεροφωτογραφίες της 27ης Ιουλίου του 1977, έτος που έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση και για την εφαρμογή άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Ανέφερε ότι είναι μια αναγκαία ρύθμιση μέχρι να ολοκληρωθούν τα Προεδρικά Διατάγματα για την αναγνώριση του κοινόχρηστου οδικού δικτύου, αλλά και ο πολεοδομικός σχεδιασμός.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...