Ν. Σαντορινιός: «Χωρίς σοβαρά πρωτόκολλα ελέγχου, η Κυβέρνηση παραμένει κολλημένη στο «τελευταίο μίλι» προς την τουριστική κανονικότητα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Ν. Σαντορινιός: «Χωρίς σοβαρά πρωτόκολλα ελέγχου, η Κυβέρνηση παραμένει κολλημένη στο «τελευταίο μίλι» προς την τουριστική κανονικότητα»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και στον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων σχετικών με την απογοητευτική  πορεία του τουρισμού, τα προβλήματα στους ελέγχους επιβατών και τη δημόσια Υγεία και άσκησε σφοδρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς την ώρα που συνεχίζεται η επιδείνωση του επιδημιολογικού χάρτη ιδιαίτερα σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

https://www.youtube.com/watch?v=faNmm6LMYXY

  • Υποστελεχωμένο και χωρίς εξοπλισμό, το Λιμενικό Σώμα καλείται να αναλάβει τον έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού και τεστ

«Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, ο έλεγχος στους επιβάτες των ακτοπλοϊκών γραμμών για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ θα διεξάγεται στο εξής από τα στελέχη του Λιμενικού. Πώς όμως μπορεί να γίνει σωστός έλεγχος όταν ο μόνος τεχνικός εξοπλισμός που διαθέτουν οι λιμενικοί είναι το κινητό τους τηλέφωνο και η εφαρμογή για τη σάρωση του QR;»

«Ιδιαίτερα στα Λιμεναρχεία των νησιών του Αιγαίου, όπου με ευθύνη της Κυβέρνησης έχουν υποστελεχωθεί δραματικά, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Ως συνέπεια, δημιουργούνται τεράστιες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα στις επιστροφές και τις ενδιάμεσες μετακινήσεις. Είναι ακατανόητο γιατί δεν μπορεί ο έλεγχος των πιστοποιητικών να γίνεται από το πλήρωμα των πλοίων ώστε τα στελέχη του Λιμενικού να κάνουν περισσότερους δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως συμβαίνει στα αεροδρόμια με το προσωπικό των εταιρειών και την Αστυνομία αντίστοιχα».

 «Ακόμα ένα ζήτημα είναι ότι, πολλοί επιβάτες έρχονται από χώρες με τις οποίες έχουμε διμερείς συμφωνίες, όπως είναι η Αμερική, και το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους δεν είναι ίδιο με το ευρωπαϊκό ή ελληνικό. Είναι λογικό ότι θα προκύψουν επιπρόσθετα προβλήματα στην ταυτοποίηση. Αναρωτιέμαι επίσης τι γίνεται με τους ελέγχους σε ΚΤΕΛ και σιδηροδρομικές μεταφορές. Αλλά και με τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής όπου θα έπρεπε να υπάρχουν σοβαρά πρωτόκολλα ελέγχου για να μπορέσουν να ανοίξουν κι άλλες διασυνδέσεις, όπως είναι εκείνες από τα παράλια της Τουρκίας, ώστε να τονωθεί η τουριστική κίνηση σε νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου».

 

  • Κυβέρνηση και  Υπουργεία τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις – Για πόσο ακόμα θα είμαστε στο … «τελευταίο μίλι» για μια τουριστική κανονικότητα;

«Εδώ και 18 μήνες πανδημίας, και χωρίς να σταματήσει η μετακίνηση δια θαλάσσης, τα αρμόδια Υπουργεία δεν έχουν αντιληφθεί τα προβλήματα και την ανάγκη έγκαιρης συνεννόησης, σχεδιασμού και υγειονομικής θωράκισης των τουριστικών προορισμών. Ο Πρωθυπουργός έκανε υπερφίαλες δηλώσεις  για επιστροφή στην τουριστική «κανονικότητα» τον Ιούλιο. Βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και τα αρμόδια Υπουργεία τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις. «Είμαστε στο τελευταίο μίλι» δηλώνει ο Πρωθυπουργός την ίδια ώρα που η χώρα μας παραμένει στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας και της Ολλανδίας, τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και ενώ επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη στην διαχείριση του τουρισμού με αυτά της περσινής σεζόν.

«Εδώ και τρεις μήνες, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη για PCR και rapid test για ΟΛΟΥΣ, Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες. Δυστυχώς όμως, δεν έχει υπάρξει κυβερνητική πρόνοια με αποτέλεσμα την αδυναμία της πραγματοποίησής τους στα μικρά νησιά, αλλά και την αδυναμία μαζικής και δωρεάν διεξαγωγής στα μεγαλύτερα νησιά».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...