1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ΤΣΜΕΔΕ ζητά το ΤΕΕ Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 12 Οκτωβρίου 2013 δημοσιεύθηκαν από το ΕΤΑΑ, οδηγίες για την για την υπαγωγή των ασφαλισμένων στην ρύθμιση οφειλών προς το ταμείο, σύμφωνα με το Ν.4152/2013. Με έκπληξη διαπιστώθηκε…

Σύνταξη Verena30 Οκτωβρίου 2013 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 12 Οκτωβρίου 2013 δημοσιεύθηκαν από το ΕΤΑΑ, οδηγίες για την για την υπαγωγή των ασφαλισμένων στην ρύθμιση οφειλών προς το ταμείο, σύμφωνα με το Ν.4152/2013.
Με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι για τη ρύθμιση της «νέας αρχής» και για οφειλές άνω των 5.000 Ευρώ, ζητείται, μεταξύ άλλων, ο ασφαλισμένος να δηλώσει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) και αριθμούς προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να ενταχθεί στην παραπάνω ρύθμιση. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, ζητούνται:
«…πληροφορίες για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη (κινητές αξίες και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής), τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης ή το ετήσιο εισόδημα, τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών (IBAN), οχήματα των οποίων έχει την κυριότητα, απαιτήσεις από τρίτους καθώς και πληροφορίες που περιλαμβάνουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται, το τρέχον και το αναμενόμενο εισόδημα/κύκλος εργασιών.»
Επιπρόσθετα σε περίπτωση που η οφειλή είναι μεγαλύτερη των 50.000 Ευρώ , απαιτείται επιπλέον « βεβαίωση από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητή περί της ορθότητας των δηλουμένων στοιχείων» η δαπάνη του οποίου βαρύνει αποκλειστικά τον οφειλέτη.
Οι παρούσες ρυθμίσεις είναι πλήρως απαξιωτικές και βαθύτατα προσβλητικές για το σύνολο των συναδέλφων. Θεωρούμαστε αφερέγγυοι οικονομικά ακόμη και για ασφαλιστικές οφειλές  δύο εξάμηνων.
Οι συναδέλφοι αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους όχι από επιλογή αλλά λόγω της τρομακτικής κρίσης που βιώνει ο κλάδος των μηχανικών ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών της ύφεσης, των περικοπών των χαρατσιών και των φόρων. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έλλειψη ασφαλιστικής ενημερότητας σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει αδυναμία άσκησης του επαγγέλματος .
Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου, οι μηχανικοί διαγράφονται αυτοβούλως από το ΕΤΑΑ προκειμένου να μην επιβαρύνονται τις ασφαλιστικές εισφορές, οι νέοι μηχανικοί δεν εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο για τον ίδιο λόγο και η πλειοψηφία των μηχανικών αδυνατεί να πληρώσει τακτικά τις τρέχουσες εισφορές, διαπιστώνουμε ότι  αντί το ταμείο μας να στηρίξει τους συναδέλφους  συμπεριφέρεται με στυγνές εισπρακτικές πρακτικές  .
Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΣΜΕΔΕ ήταν ένα απόλυτα υγιές ταμείο, που τα αποθεματικά του λεηλατήθηκαν με το  «κούρεμα» των καταθέσεών του και το ληστρικό  PSI καθώς και ότι οι εισφορές των μηχανικών είναι δυσανάλογες των παρεχόμενων υπηρεσιών σε  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και  σύνταξη.
Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε από τους εκπροσώπους του ΤΕΕ που μετέχουν στο ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ να διεκδικήσουν τα ακόλουθα :
-    Την κατάργηση όλων των απαξιωτικών προϋποθέσεων που θέτει η εγκύκλιος για την υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών
-    Την παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους Μηχανικούς και τα προστατευόμενα μέλη τους.
-    Την άμεση αποκατάσταση των «κουρεμένων» αποθεματικών του Ταμείου μας
-    Την ανάκληση των εξοντωτικών μειώσεων στις συντάξεις και τις παροχές του Ταμείου.
-     Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για τις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών
-    Την άμεση ενεργοποίηση του κλάδου ειδικών παροχών
-    Την κατάργηση των πρόσθετων τόκων στις ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές.


 
Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου,

Ο Πρόεδρος
Ιάκωβος Γρύλλης

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.