1 Νοεμβρίου 2026Καιρός: φόρτωση…
Live
Νεα Δωδεκανησου Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το RHODES PRE-FORUM 2026 – Από τη Ρόδο ξεκινά μια κοινή διεκδίκηση για τον Πολιτισμό και τον ΤουρισμόΕλλαδα Η Σάμος φιλοξένησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το «FVW workshop Greece» από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2026Νεα Δωδεκανησου Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η Τελετή Έναρξηςτου 1ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΡόδουΝεα Δωδεκανησου Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου για την απώλεια του Γιάννη ΑναστασιάδηΑποψη Κι εμείς στην κερκίδα... του Θάνου ΖέλκαΠολιτικη Αλ. Κολιάδης στο MEGA: Δεν έχω καμία εμπλοκή, ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα - Ναι εγώ ήμουν στο άσπρο Volvo αλλά για άλλο λόγο.....Πολιτικη Εκτακτη συνεδρίαση του δ.σ Ρόδου για την υπόθεση "Χωριάτικο"Πολιτικη Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής στη Ρόδο - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι δράστες και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο συνεργοί τους
Νεα Δωδεκανησου · Ροδος

Ρόδος: Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 28/9 στις 11.00πμ

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 28/9 στις 11.00πμ - Η μικρή και δύσκολη τουριστική σαιζόν για τους “τυχερούς” που δούλεψαν μέχρι εξάντλησης για δυο μήνες, βαδίζει προς το τέλος αυτές τις μέρες. Ο…

Σύνταξη Verena25 Σεπτεμβρίου 2020 · Ανάγνωση 3′
Facebook Viber X Email
VoxAI
Διαφήμιση

Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 28/9 στις 11.00πμ

- Η μικρή και δύσκολη τουριστική σαιζόν για τους “τυχερούς” που δούλεψαν μέχρι εξάντλησης για δυο μήνες, βαδίζει προς το τέλος αυτές τις μέρες. Ο ακόμη δυσκολότερος χειμώνας, μεγαλώνει την αβεβαιότητα και την αγωνία των εργαζομένων της περιοχής μας.

Περίπου το ένα τρίτο των εποχικών εργαζομένων της περιοχής δούλεψαν για δυο μήνες, άλλοι τόσοι περίπου την έβγαλαν με τα 534 Ωστόσο πολλές χιλιάδες είναι αυτοί που δεν έχουν κανένα εισόδημα όλο αυτό το διάστημα στο νησί.

Τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι κάτι παραπάνω από κοροϊδία, αφήνουν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στην τύχη τους. Άλλους με εισόδημα χαρτζιλίκι και άλλους χωρίς απολύτως τίποτα.

Η κυβέρνηση παρουσίασε ως σπουδαίο ευεργέτημα, το ότι μείωσε τον αριθμό των ενσήμων για την ένταξη των εποχικών εργαζομένων στο επίδομα ανεργίας από 100 σε 50.

Διαφημιστείτε εδώΘέση 970×250 · Αρθρο · μεσα στο κειμενο (wide) · Επικοινωνία →

Δεν απαντάει όμως τι θα γίνει με αυτούς που δεν έκαναν φέτος μεροκάματο; Με όλους αυτούς που αν και δούλεψαν, δε μπόρεσαν να συμπληρώσουν τα 50 ένσημα, αφού πολλά μαγαζιά άνοιξαν στα μέσα ή στα τέλη Ιουλίου, ακόμα και τον Αύγουστο;

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι ενώ γνωρίζει καλά η κυβέρνηση ότι το εισόδημα των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό και γύρω από αυτόν φέτος είναι από μηδαμινό έως πενιχρό, δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο ανακούφισης από λογαριασμούς, φόρους, τέλη και χρέη.

Έτσι οι εποχικοί είναι αντιμέτωποι με διακοπές ρεύματος που φουντώνουν τις τελευταίες μέρες, με κηνυγητό από την τράπεζα, ενώ η κυβέρνηση με θράσος ανακοίνωσε ότι θα μας κάνει τη χάρη να πληρώσουμε δυο δόσεις του ΕΝΦΙΑ μαζεμένες τον Οκτώβρη!

Φτάνει πια. Σηκώσαμε στις πλάτες μας τα προηγούμενα χρόνια αυτό που ονόμασαν τουριστικό θαύμα! Δισεκατομμύρια ευρώ, βγήκαν από το δικό μας ιδρώτα και μετατράπηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες μεγαθήρια. Η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει ουσιαστικά τους εργαζόμενους, τα λαϊκά νοικοκυριά, ενισχύει τους μεγαλοεργοδότες! Σε αυτούς βασικά θα πάει το πακέτο των 70 δις που διαφήμισε η κυβέρνηση ότι εξασφάλισε, αλλά εμείς θα το πληρώσουμε. Αντί να πάρει μέτρα ανακούφισης, συνεχίζει να με κάθε νομοσχέδιο να ξηλώνει τα δικαιώματά μας.

Από τον αγώνα για την επιβίωσή μας δεν μπορούμε να παραιτηθούμε. Τη Δευτέρα 28/9, ημέρα πανελλαδικής δράσης για τον κλάδο του τουρισμού, δίνουμε μια πρώτη απάντηση με συγκέντρωση στην ΟΑΕΔ στις 11 το πρωί.

Διεκδικούμε:

  • Επίδομα ανεργίας ύψους 600 ευρώ το μήνα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο θα διαρκέσει το διάστημα της ανεργίας, να καταργηθεί το πλαφόν των τριών μηνών που επιβλήθηκε το 2011
  • Ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης. Αναστολή πληρωμής για τους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνου, νερού και απαγόρευση διακοπής τους. Πάγωμα και διαγραφή χρεών στις τράπεζες και την εφορία. Απαλλαγή από φόρους, ΦΠΑ, δημοτικά τέλη.
  • Εξασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος. Να καταβληθούν κανονικά τα επιδόματα και το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους για το σύνολο του διαστήματος, ανεξάρτητα αν ήταν σε αναστολή ή όχι.
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις του τελευταίου διαστήματος.

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό

Ρόδος, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Dodekanisos Seaways app
Διαφήμιση
Μοιράσου το άρθρο Facebook Viber X Email
← Πίσω στην αρχική
Ενημερωση Verena · καθε πρωι

Ξύπνα με τα Δωδεκάνησα

Πολιτική, Περιφέρεια, νησιά: ό,τι έγινε χθες και ό,τι έρχεται σήμερα, σε ένα σύντομο email πριν τον πρώτο καφέ.

Χωρίς spam. Διαγραφή με ένα κλικ.