Δύο νέες δημοσκοπήσεις: Ανοίγει η «ψαλίδα» για τη ΝΔ - «Κόβουν» από τον ΣΥΡΙΖΑ Λοβέρδος και Αλαβάνος

Προβάδισμα πάνω από 2 μονάδες συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις της ALCO και της Rass, που δημοσιεύονται στο «Πρώτο Θέμα» και τον «Τύπο της Κυριακής» αντίστοιχα.

Aναλυτικότερα, προβάδισμα 2,8% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα» στην αναγωγή επί των εγκύρων.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 24,9% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, Χρυσή Αυγή 11%, ΠΑΣΟΚ 5,8%, Αν. Έλληνες 5,2%, ΚΚΕ 5,1%, ΔΗΜΑΡ 4,1%, Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος)2,2%, Σχέδιο Β (Αλαβάνος) 2%, Οικολόγοι -Πράσινοι 1,6%, άλλο κόμμα 6% και αναποφάσιστοι 10%.

Το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι 2,4%.

Το 52% έναντι 35% τάσσεται υπέρ ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα, σε δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται 2,4% μονάδες με ποσοστό 24,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 22,1%.

Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, στην κορυφή βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί. ΠΗΓΗ: newpost

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...