Άποψη

Ο γέρος και η άμυνα - του Θάνου Ζέλκα

Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΥΝΑ-Μια ιστορία πέρα και πάνω από κάθε λογική εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες στη Γλυφάδα με πρωταγωνιστή έναν σεβάσμιο γέροντα 88 ετών και δύο ληστές που μπήκαν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν. Η ληστεία δεν πήγε όπως την σχεδίαζαν με αποτέλεσμα ο γέροντας να πυροβολήσει και να τραυματίσει στο χέρι τον ένα εκ των δύο.

Share

Σεβασμός - του Θάνου Ζέλκα

ΣΕΒΑΣΜΟΣ - Τα χρόνια περνούν και είναι σχεδόν αναπόφευκτο κάποια γεγονότα να χάνουν τη λάμψη τους με την πάροδο του χρόνου, ώσπου να γίνουν ένα σημείο αναφοράς σε κάποιο βιβλίο ιστορίας. Η Εθνική Παλιγγενεσία που γιορτάζεται την 25η Μαρτίου κοντεύει σχεδόν να ταυτιστεί με τη “μέρα του μπακαλιάρου” στα χρόνια μας.

Share

Οι Ιππότες της λακκούβας - του Θάνου Ζέλκα

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΚΚΟΥΒΑΣ-“λακκούβα: κοίλωμα του εδάφους ή όρυγμα με μικρό σχετικά βάθος και έκταση” - Λεξικό της κοινής νεοελληνικής γλώσσας.

Share

To πρότυπο των αξιών - του Θάνου Ζέλκα

ΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ
-Ο αμερικανός ποιητής Carl Sandburg λέει: “Να αγαπάς τον γείτονα όπως τον εαυτό σου. Αλλά μην γκρεμίσεις το φράχτη.”. Φυσικά δεν είχε στο μυαλό του τη γειτονιά μας, αλλά καθώς ολόκληρος ο κόσμος είναι μια αντιστοίχιση των ανθρωπίνων σχέσεων, η ρήση αυτή αποκτά αξία και σε επίπεδο χωρών.

Share

Μια ματιά ευγνωμοσύνης - του Θάνου Ζέλκα

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ
-"...εφ' όσον τα ιδιαίτερά εισοδήματά μου αρκούν δια να ζήσω , αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν," - Ιωάννης Καποδίστριας.

Share

Υποχρέωση Σεβασμού Και τιμής στο λειτούργημα του δικηγόρου . Εξυπηρέτηση των δικηγόρων στο Δημόσιο καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου - Γράφει ο Ιωάννης Κουμπιάδης, δικηγόρος Ρόδου

Γράφει ο Ιωάννης Κουμπιάδης , δικηγόρος Ρόδου
-Υποχρέωση Σεβασμού Και τιμής στο λειτούργημα του δικηγόρου .
-Εξυπηρέτηση των δικηγόρων στο Δημόσιο καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου

Share

Κοιτώντας το τέρας - του Θάνου Ζέλκα

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣ-Λάθος που επαναλαμβάνεται πλέον της μίας φοράς, παύει να είναι λάθος. Η τελευταία πολύνεκρη τραγωδία σε σχολείο των ΗΠΑ από ψυχικά διαταραγμένο άτομα έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η οπλοκατοχή είναι μια μάστιγα, από την οποία πρέπει να απαλλαγεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Share

Ο Θεός της Δύσης πέθανε. Ο Θεός της Ανατολής; Γράφει ο Ηρακλής Αθ. Φίλιος, Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΠΕΘΑΝΕ. Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ; Πάντα επίκαιρος ο μεγάλος φιλόσοφος Νίτσε. Και είναι αυτή του η ομολογία, της θεοκτονίας, η οποία υπήρξε καταλυτική για τον δυτικό κόσμο. Είναι αλήθεια πως ο Νίτσε δεν σκότωσε τον Θεό. Εξάλλου ο Θεός δεν σκοτώνεται. Εξήγγειλε όμως τον θάνατο Του.

Share

Οι τελευταίοι των ρομαντικών - του Θάνου Ζέλκα

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ-Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Προφανές και αδιαμφισβήτητο. Πίσω όμως από το αποτέλεσμα υπάρχει πάντα μια ολόκληρη ιστορία, η οποία κρύβεται πίσω από την επιτυχία ή την αποτυχία. Κι αυτό είναι κάτι που στοιχειώνει τη σημερινή πραγματικότητα.

Share

φλερτ ή bullying - γράφει ο Αγαπητός Ξάνθης, αρχιτέκτονας

φλερτ ή bullying-Ο αμερικάνικος παροξυσμός σχετικά με την ερωτική προσβολή που έχουν δεχθεί γυναίκες ηθοποιοί αγγίζει τα όρια της ακρότητας.
Χωρίς τάσεις υποβιβασμού της συνεχόμενης κατάπτωσης του γυναικείου φύλου από μερίδα της αρσενικής ισχύος, η επιμονή της προβολής του θέματος έχει αποκτήσει πλέον , διαφημιστικό χαρακτήρα.

Share

Ποιανού είναι ο πατριωτισμός; Του Θάνου Ζέλκα

ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ; “Μια μέρα ο Αλλάχ βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά κι έπλασε το Ρωμιό. Μα ευτύς, ως τον είδε, το μετάνιωσε. Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος που τρυπούσε ατσάλι. «Τι να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα.

Share

Η λογική της στρουθοκαμήλου - του Θάνου Ζέλκα

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ-Δύο τομείς θα έπρεπε να ήταν πραγματικά αταλάντευτοι στη λειτουργία του κράτους μας. Παιδεία και η Εξωτερική Πολιτική. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να προσαρμοστούν στις εκάστοτε καταστάσεις. Αυτοί οι δύο τομείς όμως δεν σηκώνουν ούτε πειραματισμούς, ούτε προσωπικές φιλοδοξίες.

Share

Ο χαμένος δρόμος - του Θάνου Ζέλκα

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ-Το φαινόμενο του θερμοκηπίου φαίνεται πως ανεβάζει τη θερμοκρασία μόνο του πλανήτη. Στους ανθρώπους θαρρείς πως λειτουργεί αντίστροφα. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η ατμόσφαιρα, τόσο πιο πολύ ψυχραίνει η καρδιά τους. Αλλιώς πως να το εξηγήσεις τόσο μίσος που πλανιέται ανεξέλεγκτο στον αέρα;

Share

Χριστουγεννιάτικο γράμμα στο γιο...Γράφει ο Αγαπητός Ξάνθης, αρχιτέκτονας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΓΙΟ…
-Παιδί μου.
-Ξέρω ότι είσαι στα ξένα και σπουδάζεις
Έτσι τα έφερε η μοίρα να ανοίξει το παράθυρο σου στην άλλη πλευρά του πλανήτη.
Είναι δύσκολο για μένα να επικοινωνώ μαζί σου μέσα από λίγες γραμμές ενός γράμματος. Μα αυτό μπορώ.

Share

Το φως του ορθολογισμού - του Θάνου Ζέλκα

ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-“Ο ορθολογισμός είναι η συνολική φιλοσοφική κατεύθυνση που αποδέχεται ως γνώμονα και αφετηρία της γνώσεως τη λογική σκέψη. Σύμφωνα με τους ορθολογιστές φιλοσόφους, η γνώση μας για τον κόσμο προέρχεται κυρίως από τον ίδιο τον ορθό λόγο και τα βασικά του στοιχεία που μπορούν να αναζητηθούν στο νου μας.

Share

Πάρτε κύριε λαχεία - του Θάνου Ζέλκα

ΠΑΡΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΑΧΕΙΑ-Την πρώτη φορά που ανακοινώθηκε έμοιαζε με φάρσα. Έμεινε στα συρτάρια για αρκετό καιρό και πριν λίγες ημέρες τέθηκε σε εφαρμογή.

Share

Οι πλημμύρες της οργής - Γράφει ο Μιχάλης Λουλούς

Αθωράκιστη από αντιπλημμυρική προστασία, με βαρύτατες
ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά η χώρα κατά τη διάρκεια της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την Αθήνα και την Σύμη και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον θλιβερό απολογισμό των νεκρών και των εκατοντάδων συμπολιτών μας που υπέστησαν

Share

Η χώρα στο καναβάτσο - του Θάνου Ζέλκα

Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ-Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, που κατά καιρούς έχει κατακεραυνώσει την χώρα μας και όλους εμάς, σήμερα στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μια νέα τάξη η οποία ονομάζεται "φτωχοί εργαζόμενοι" (working poor).

Share

Κόντρα στον τρόμο των πόλεων - του Θάνου Ζέλκα

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ
-Ενώ η τρομακτική έξαρση βίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη τείνει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, υπάρχουν ευτυχώς ακόμα παραδείγματα ανδρείας και ηρωισμού που διατηρούν την ελπίδα ζωντανή για την ανθρωπότητα.

Share

Χορεύοντας με τα δένδρα…στην αυλή του «Πανορμίτη» στο Νιοχώρι…Γράφει ο Αγαπητός Ξάνθης, αρχιτέκτονας

Χορεύοντας με τα δένδρα…στην αυλή του «Πανορμίτη»
στο Νιοχώρι…
-Στο παρεκκλήσι του Πανορμίτη στο Νιοχώρι μπορείς να συναντήσεις τη συνύπαρξη των στοιχείων της φύσης σ’ ένα αρμονικό δέσιμο, σε μια χορευτική συγχορδία.

Share

Το ατύχημα της ρύπανσης της παράκτιας ζώνης της Σαλαμίνας - γράφει ο Αγαπητός Ξάνθης, αρχιτέκτονας

Το ατύχημα της ρύπανσης της παράκτιας ζώνης της Σαλαμίνας
-Μετά τη διαρροή μαζούτ από το δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ, το οποίο βυθίστηκε την Κυριακή στο Σαρωνικό η πετρελαιοκηλίδα που έχει διαχυθεί στη θάλασσα εκτείνεται σε μήκος πλέον του 1,5 χλμ στην παραλία της Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα της πιθανής ολικής νέκρωσης της περιοχής.

Share

Το καλό και το καλύτερο - του Θάνου Ζέλκα

ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ-Όπως καθετί που σχεδιάστηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια σ’ αυτήν εδώ τη χώρα, έτσι και η τριτοβάθμια εκπαίδευση έπεσε θύμα της προχειρότητας, της ανοργανωσιάς και της έλλειψης οράματος αυτών που ήθελαν τάχα να την φέρουν σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Share

Pages

Subscribe to RSS - Άποψη