Μιλτιάδης Παγκάς: Η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου έχει να αντιμετωπίσει πολλά και μεγάλα προβλήματα

Ο Μιλτιάδης Παγκάς, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, της μεγαλύτερης στο νησί μας, παραχωρεί σήμερα συνέντευξη στη Γνώμη και μιλά για τη πόλη, τους πολίτες της, τις αρμοδιότητες, τους πόρους που έχει η Δ.Κ καθώς και για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών… « Ο Ροδιακός λαός αποφάσισε και ψήφισε τη νέα δημοτική του αρχή. Εμείς δουλεύουμε κανονικά και απερίσκεπτα για το καλό της Πόλης. Οι ενστάσεις, οι φήμες και η παραφιλολογία αφορά αυτούς που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης» δηλώνει  για το θέμα που ίσως μέσα στην εβδομάδα εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.  
Μιλά για τα προβλήματα των δημοτών εντός πόλεως τα οποία λέει ότι είναι πολλά και μεγάλα. Αναφέρεται με αυτά που έχει ήδη ασχοληθεί η Δημοτική Κοινότητα και στις άμεσες προτεραιότητες: «Είναι ο καθορισμός θέσεων μικροπωλητών-εμφάνιση πόλης, ο  καθαρισμός και εμφάνιση των παραλιών και η ψήφιση επιτέλους κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου».
Προστρέχει ο δημότης στη Δημοτική Κοινότητα; Ο Πρόεδρος της απαντά: «Οι Δημότες έρχονται καθημερινά στα γραφεία της Κοινότητας για το σύνολο των θεμάτων που ταλανίζουν την Πόλη. Προσωπικά σε καθημερινή βάση βρίσκομαι για αυτόν ακριβώς το λόγο εκεί». Συμφωνεί με την απόφαση του δημάρχου να μεταφερθούν τα γραφεία της κοινότητας σε κεντρικό σημείο. Οσο για πόρους ακόμη δεν έχει λάβει η Δ.Κ την πάγια εντολή ενώ διαθέτει μόλις δύο υπαλλήλους…




1. Πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου! Ωραίο ακούγεται, αντικείμενο
 ουσιαστικό υπάρχει;

Η Δ.Κ. Ρόδου είναι η μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου διότι εδώ ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται το μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νησιού. Ως εκ τούτου λοιπόν τα ζητήματα και τα προβλήματα των δημοτών ειναι πολλά και μεγάλα. Η Δ.Κ. Ρόδου είναι εκείνη που πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας. Ο πρόεδρος της Δ.Κ. είναι υπεύθυνος να φέρνει στο συμβούλιο τα θέματα που εισηγούνται οι διευθύνσεις, οι υπηρεσίες και οι σύμβουλοι στις συνεδριάσεις του συμβουλίου. Επίσης είναι υπεύθυνος να φροντίζει οι αποφάσεις να προωθούνται στην Ποιότητα Ζωής και τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι μία διαδικασία δύσκολη και επίπονη και επιδιώκεται πάντα να υπάρχει η συνεργασία με τα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και φυσικά το Δήμαρχο. Η Δ.Κ. έχει αρκετές αρμοδιότητες προσδοκούμε σε περισσότερες για την καλύτερη λειτουργία της Δημοτικής μηχανής.

2. Ποια ήταν τα ζητήματα με τα οποία ασχοληθήκατε μέχρι σήμερα;

Υπήρχαν συσσωρευμένα προβλήματα και αρκετά άλυτα ζητήματα από την προηγούμενη Δημοτική αρχή.Τα ζητήματα που έχουμε ασχοληθεί (περιληπτικά) πέρα των θεμάτων ρουτίνας  δηλαδή προεγκρίσεις αδειών καταστημάτων και αιτήσεις παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, έχουμε ασχοληθεί με το θέμα της μη εγκατάστασης του υποσταθμού ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλα, την κανονιστική απόφαση αδειών μουσικής-παρατάσεων, τις χωροθετήσεις στάθμευσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, τις παράνομες αφισοκολλήσεις, την καθαριότητα, τις υιοθεσίες πάρκων και το κυκλοφοριακό. Επίσης γνωμοδοτήσαμε για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου στο λιμάνι του μανδρακιού.

3. Οι προτεραιότητες σας το επόμενο διάστημα ποιες είναι;

Οι άμεσες προτεραιότητες είναι ο καθορισμός θέσεων μικροπωλητών-εμφάνιση πόλης, ο  καθαρισμός και εμφάνιση των παραλιών και η ψήφιση επιτέλους κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

4.Πόρους, και προσωπικό διαθέτει η Δημοτική Κοινότητα;

Η Δ.Κ. χειρίζεται οικονομικά την πάγια εντολή την οποία ακόμη δεν έχουμε λάβει. Στα γραφεία της Κοινότητας Έρνεστ Μπέβιν 2 υπάρχουν μόνο 2 υπάλληλοι.

5. Ο δήμαρχος φαίνεται να σχεδιάζει τη μεταφορά της έδρας της Δημοτικής

 Κοινότητας σε κεντρικό σημείο. Συμφωνείτε;
Συμφωνούμε με την μεταφορά του γραφειου της Δ.Κ. Ρόδου σε κεντρικό σημείο της πόλης για να είναι καλύτερα προσβάσιμο στους Δημότες.

6. Ο δημότης της πόλεως Ρόδου προστρέχει στη Δημοτική Κοινότητα;
Οι Δημότες έρχονται καθημερινά στα γραφεία της Κοινότητας για το σύνολο των θεμάτων που ταλανίζουν την Πόλη. Προσωπικά σε καθημερινή βάση βρίσκομαι για αυτόν ακριβώς το λόγο εκεί.

7. Οι φήμες περί επανάληψης των εκλογών επηρεάζει τη λειτουργία σας;

Ο Ροδιακός Λαός πριν λίγους μήνες αποφάσισε και ψήφισε δημοκρατικά τη νέα Δημοτική Αρχή. Εμείς δουλεύουμε κανονικά και απερίσκεπτα για το καλό της Πόλης. Οι ενστάσεις, οι φήμες και η παραφιλολογία αφορά αυτούς που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...