Μίκα Ιατρίδη: «Για να βάζετε υπέρογκους φόρους είστε γρήγοροι. Για να καταβάλλετε τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2013 χρειάζεστε έναν χρόνο, και βλέπουμε»

Μίκα Ιατρίδη: «Για να βάζετε υπέρογκους φόρους είστε γρήγοροι. Για να καταβάλλετε τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2013 χρειάζεστε έναν χρόνο, και βλέπουμε».
-Το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, που επλήγησαν στη θεομηνία στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2013, έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει ότι, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως τις απαραίτητες διαδικασίες, οι αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις καταστροφές, και ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες των δημοτικών ενοτήτων Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καλλιθέας, Αφάντου και Λίνδου.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:     Οικονομικών
Εσωτερικών
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Πορεία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2013 στη Ρόδο».

Το Νοέμβριο του 2013 η Ρόδος θρήνησε τέσσερις νεκρούς και υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες που προήλθαν από τη σφοδρή βροχόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι καταστροφές αυτές έπληξαν όχι μόνο τις υποδομές, αλλά και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής.

Τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο και ο Δήμος Ρόδου έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως τις απαραίτητες διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών και έχουν αποστείλει την αντίστοιχη αλληλογραφία στα αρμόδια Υπουργεία. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής, δεν έχει εκταμιευτεί κανένα ποσό και δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις στους πληγέντες, είτε αυτές αφορούν τις επιχειρήσεις, είτε τα νοικοκυριά στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καλλιθέας, Αφάντου και Λίνδου.

Επειδή έχουν περάσει έντεκα μήνες από τη θεομηνία του Νοεμβρίου του 2013. Επειδή, την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά υπόκεινται σε βαριά φορολογία, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες που έχουν πληγεί από τη θεομηνία. Επειδή έχει ήδη γίνει η καταγραφή των ζημιών από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ερωτώνται  οι κκ Υπουργοί

1.    Πότε θα καταβληθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους πληγέντες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2013;
2.    Έχουν ολοκληρωθεί από τα αρμόδια Υπουργεία οι αντίστοιχες διαδικασίες; Αν ναι, γιατί καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων;
3.    Ποια άλλα μέτρα - φορολογικά, ασφαλιστικά, κλπ. – έχουν προβλεφθεί για την ανακούφιση των πληγέντων;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη                 
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...