Όταν τα C-130 φόρτωναν τα ΑΤΜ με δισεκατομμύρια...

Xρηματαποστολές που έφευγαν νύχτα από το Νομισματοκοπείο στη Μεσογείων για να εφοδιάσουν με μετρητά τα ΑΤΜ. Παλέτες με πενηντάευρα και εκατοστάευρα που έφταναν στην Ελλάδα με άκρα μυστικότητα, φορτωμένες σε στρατιωτικά αεροπλάνα C-130 δίνοντας την...

πολυπόθητη ανάσα ρευστότητας. Αγώνας δρόμου έως την τελευταία στιγμή ώστε να αποφευχθεί ο πανικός που θα προκαλούσε έστω και ένα άδειο ΑΤΜ.
Δεν πρόκειται για σκηνές από χολιγουντιανή ταινία αλλά για πραγματικά γεγονότα στην Ελλάδα της κρίσης από το 2010 έως και το καλοκαίρι του 2012, όπως τα περιγράφει η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος. Οικονομικά δεδομένα και στοιχεία που πρώτη φορά βλέπουν επίσημα το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο πόσο κοντά βρέθηκε η χώρα στο «ατύχημα» που θα μπορούσε να προκαλέσει ανεξέλεγκτη χρεωκοπία, τραπεζικό κραχ και αποπομπή από την Ευρωζώνη. Στο βιβλίο της με τον τίτλο «Το χρονικό της μεγάλης κρίσης» που παρουσίασε χθες, η Τράπεζα της Ελλάδος περιγράφει ημέρα με την ημέρα από το 2008 έως και τα τέλη του 2013 το θρίλερ που βίωσε η χώρα.
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από TA NEA:

Πηγή: ΤA NEA

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...