Στην υπόθεση της εξαφάνισης του Χρήστου Μερεντίτη, εμπλέκεται και η Ρόδος - Τι ειπώθηκε στην εκπομπή της Νικολούλη

Τα ξημερώματα, ενεπλάκη και η Ρόδος στην υπόθεση της εξαφάνισης του Χρήστου Μερεντίτη που ερευνά η εκπομπή "Φως στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή ο Μερεντίτης έχεi ένα μηχάνημα για χωματουργικές εργασίες στη Ρόδο, μάλλον στο έργο της Ρόδου-Λίνδου. Έγινε αναφορά σε κάποιο Σάββα σε καφετέρια με τον οποίο ήρθε σε επαφή η εκπομπή ενώ ένας συνεργάτης του Μεραντίτη, φέρεται να ισχυρίζεται οτι ο εξαφανισθείς είχε πει οτι θα ερχόταν στη Ρόδο για την δουλειά που είχε, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται.
Το ιστορικό της μυστηριώδους εξαφάνισης του Μερεντίτη που είναι γνωστός και στο νησί μας έχει ως εξής:

"Χάρη στην επίμονη και μεθοδική έρευνα του «Τούνελ», τα στόματα που μέχρι τώρα παρέμεναν κλειστά, άνοιξαν…

Η εκπομπή έφερε στο φως μαρτυρίες- φωτιά και ανατροπές.

Η μεγαλύτερη προκλήθηκε από τη σημαντική μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή την Παρασκευή 23 Μαΐου. Ο Χρήστος Μερεντίτης χάθηκε την Τρίτη 6 Μαΐου και όχι τη Δευτέρα όπως πίστευαν όλοι, ακόμη και οι Αρχές.

Στο εξοχικό του 36χρονου άνδρα στον  Άγιο Ιωάννη Κορωπίου, κρύβεται τελικά το κλειδί του γρίφου.

Το αίμα του που βρέθηκε στην αποθήκη, ο κάλυκας από 9άρι πιστόλι και το αίμα στο λοστό που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, συνθέτουν το παζλ του μυστηρίου.

Τα εγκληματολογικά εγαστήρια της ΕΛ.ΑΣ  ερευνούν εξονυχιστικά και τα αυτοκίνητα του αγνοούμενου που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Τα ύποπτα ίχνη που προσπάθησαν να σβήσουν αλλά και το ερώτημα αν τελικά ο Χρήστος δεν είναι το μόνο θύμα, ανοίγουν νέο δρόμο στις έρευνες.

Στην εκπομπή μίλησαν ο βασικός συνεργάτης του, που σύμφωνα με τον αγνοούμενο θα βρίσκονταν τη μοιραία μέρα μαζί, αλλά και φίλοι που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα.

Καταγγελίες που έφτασαν στο τηλεφωνικό κέντρο αποκαλύπτουν ένα παρασκήνιο που σκορπά τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Κάνουν λόγο για τη δράση παράνομου κυκλώματος που κλέβει επαγγελματικά αυτοκίνητα, μηχανήματα και θαλάσσια σκάφη στην περιοχή καθώς και για αδίστακτους τοκογλύφους.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Χρήστου, Λίτσα Μερεντίτη. Στην έναρξη της εκπομπής απηύθηνε δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το γιο της, να μιλήσει. Δεν άντεξε όμως την ψυχολογική πίεση και κατέρρευσε στο πλατό του «Τούνελ».

Ο συνεργάτης του αγνοούμενου μίλησε στο «Τούνελ»

Ο αγνοούμενος πριν εξαφανιστεί είχε πει στη σύντροφο του ότι είχε σκοπό να διανυκτερεύσει στο εξοχικό του στο Κορωπί γιατί την επομένη το πρωί, είχε μια δουλειά στην Παιανία με τον συνεργάτη του Θανάση Κουμποθανάση. Η Αγγελική Νικολούλη στην προηγούμενη εκπομπή του είχε απευθύνει έκκληση να επικοινωνήσει με το «Τούνελ», για να βοηθήσει στις έρευνες, πράγμα που έγινε.

Ο ίδιος αρνήθηκε τον ισχυρισμό του αγνοούμενου. Υποστήριξε πως δεν είχαν να κάνουν κάποια συγκεκριμένη δουλειά την Τρίτη 6 Μαΐου. Απλώς είχαν έρθει σε επαφή με ιδιώτη στην περιοχή της Παιανίας, που όμως δεν είχε απαντήσει θετικά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η τελευταία φορά που είδε τον αγνοούμενο, ήταν τη Δευτέρα το απόγευμα στις 5 Μαΐου στο σπίτι του στο Κορωπί. Τότε ο Χρήστος του είχε μιλήσει για ένα ραντεβού που είχε, χωρίς όμως να του διευκρινίσει που και με ποιον. Οι συγγενείς του Χρήστου που τον έψαχναν ανήσυχοι, τον ξύπνησαν τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου για να τον ρωτήσουν αν ήξερε που βρίσκεται. Τότε υπέθεσε πως ο Χρήστος μπορεί να είχε πάει στη Ρόδο γι’ αυτό και τους το είπε.

Τι είπε ο φίλος και μάρτυρας

Ο αγνοούμενος είχε στην κατοχή του ένα λευκό επαγγελματικό φορτηγό μάρκας Mercedes Atego 815, με το τιμόνι δεξιά.



Στενός φίλος και συνεργάτης του Χρήστου που μίλησε στην εκπομπή, γνώριζε πως ο 36χρονος είχε «λύσει» το τιμόνι προκειμένου να το μεταφέρει στην αριστερή πλευρά. Η μετατροπή όμως καθώς και τα ανταλλακτικά που χρειάζονταν, θα κόστιζαν πολύ ακριβά. Γι’ αυτό το λόγο επανέφερε το τιμόνι στη δεξιά πλευρά.

Αυτό που του έκανε εντύπωση όταν βρέθηκε με τους συγγενείς στο εξοχικό, ήταν τα φρεσκοσκαμμένα σημεία στο έδαφος αλλά και άλλα «ξυσμένα» από την τσάπα του Χρήστου, όπως είπε χαρακτηριστικά. Γεγονός που τον οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιος γνώστης των μηχανημάτων, προσπάθησε να σβήσει ίχνη και από την αυλή του εξοχικού.

Και δεύτερο θύμα στην περιοχή;

Σημαντικός μάρτυρας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα έδωσε στο «Τούνελ» τη δική του εκδοχή για τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση. Ισχυρίστηκε ότι πιθανά να υπάρχει και δεύτερο θύμα.

Ο πατέρας του αγνοούμενου στην προσπάθεια του να μεταφέρει την τσάπα για να μην του την κλέψουν, άθελα του έσβησε από το έδαφος σημαντικά στοιχεία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το αίμα που βρέθηκε στην αποθήκη ανήκει στον Χρήστο. Υπάρχει όμως και αίμα πάνω σε ένα λοστό, που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. Κάτι που εύλογα γεννάει το καυτό ερώτημα. Υπήρξαν παραπάνω από ένα θύματα;
Διευκρινίστηκε στην εκπομπή ότι ποσότητα του αίματος ήταν πολύ μικρή και σε κακή κατάσταση γι’ αυτό και τα εργαστήρια δυσκολεύονται στο να βρουν το DNA"
fos sto tounel.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...