Ψήφισμα συμπαράστασης στους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ -ΨΗΦΙΣΜΑ

Η κυβέρνηση και ο υπουργός έχουν μεγάλο θράσος να λένε ότι τα σχολεία φέτος λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα. Αυτό που ζούμε εμείς τώρα δείχνει πως είναι μεγάλοι ψεύτες!

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες πήραν στα χέρια τους την οργάνωση πανελλαδικών κινητοποιήσεων, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει ...δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Η επιτυχημένη πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές –τριες των ΕΠΑΛ (1ο, 2ο, Εσπερινό) της Ρόδου, συντονισμένα με τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις πανελλαδικά των συμμαθητών μας, ήταν μόνο η αρχή του αγώνα!

Χαιρετίζουμε την κινητοποιήση του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, όπου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών προχώρησαν και σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ. Είναι δίκαια τα αιτήματά τους, όπως η επαναλειτουργία του Τομέα Γεωπονίας, η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, κ.α.

Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο είναι αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση, το υπουργείο και τους φορείς τους στην περιοχή μας. Θέλουν να απαξιώσουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις, να υποταχθούμε στον φόβο για να σκύψουμε το κεφάλι απογοητευμένοι και φοβισμένοι μπροστά στην αδικία, να είμαστε υπάκουοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι!

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Αυτή είναι η απάντησή μας.

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές που αγωνίζονται και διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καλούμε όλους τους μαθητές και μαθήτριες σε ΕΠΑΛ, Γενικά Λύκεια και Γυμνάσια σε κοινούς αγώνες. Απευθυνόμαστε στους φορείς της περιοχής μας να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν έμπρακτα τα αιτήματα των μαθητικών μας κινητοποιήσεων.

Ρόδος, 01-11-2017

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Μισσός Μιχαήλ

Αρβανίτης Δημήτρης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...