Ψήφισμα Συμπαράστασης & Καταδίκη της καταστολής εις βάρος των Εκπαιδευτικών απο το Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου εκφράζει την συμπαράστασή του σε όσους αγωνίζονται για να διεκδικήσουν το δίκιο και τα δικαιώματά τους κόντρα στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τον εμπαιγμό της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας έχει μετατραπεί σε μαρτύριο (απολύσεις, μειώσεις, φτώχεια, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί)!

Ως μαθητές το βιώνουμε καθημερινά μέσα στις οικογένειές μας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ξύλο και χημικά:

·         στους παππούδες μας (συνταξιούχους) που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους…

·         στους γονείς μας που διαδήλωναν κατά των απολύσεων, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας…

·         στους συμμαθητές μας κατά την διάρκεια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονές ανάγκες μας…

Βιώσαμε από πρώτο χέρι την κυβέρνηση να απαντάει με βία και καταστολή ή ακόμη να χρησιμοποιεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό», το «διαίρει και βασίλευε» για να συκοφαντήσει και να διασπάσει τους μαθητικούς μας αγώνες.

Τώρα ήρθε η σειρά των εκπαιδευτικών, όπου αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία κόντρα σε ένα νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο σε χιλιάδες απολύσεις.

Όμως οι εκπαιδευτικοί που και στο παρελθόν στήριξαν τους μαθητικούς μας αγώνες… δεν το βάζουν κάτω, δεν υποχωρούν! Η μαζική και δυναμική συγκέντρωσή τους είναι το έναυσμα των κινητοποιήσεων για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία!

Ο αγώνας αυτός είναι κοινός! Το μήνυμα αυτό να πάει σε κάθε μαθητή, εργάτη, γονέα και εκπαιδευτικό! Απέναντι στη Βία τους …απαντάμε με την δική μας Βία…δηλ. την Ενότητα, Επιμονή και Αγωνιστικότητα για να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών!

Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου καταδικάζουμε την άγρια καταστολή, τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της εκπαιδευτικού - μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλας Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική Σχολή.

Καλούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και μέσο στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των φοιτητών, ώστε:

  • να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο, που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις.
  • να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας, και
  • να διοριστούν-μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που εργάζονται (με μια βαλίτσα στο χέρι) εδώ και χρόνια στα δημόσια σχολεία μας!

Ρόδος,14-01-2019

Εκ του Μαθητικού Συμβουλίου

Ο πρόεδρος

 

Μισσός Πανορμίτης

Ο γραμματέας

 

Αρβανίτης Δημήτρης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...