Χρυσός στα 113 χλμ αντοχής ο 24χρονος Κυριάκος Παπασταματάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Κυριακή 24 Απριλίου Λάμψη Καταπόδη και στο φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών Χρυσός στα 113 χλμ αντοχής ο 24χρονος Κυριάκος Παπασταματάκης Ο 46χρονος Πατρινός Πρωταθλητής της Ποδηλασίας, Λουκάς Καταπόδης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη γενική ατομική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, «UCI Gran Fondo Roads Tour», που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεσημέρι της Κυριακής 24 Απριλίου στη Ρόδο με διοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τη Sports Tours Hellas με συνδιοργανωτή το σωματείο «Απόλλων Τριαθλον Κλαμπ» και την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ. Ο αθλητής του Πήγασου Κυψέλης έσφιξε τα δόντια του σήμερα και παρά τον τραυματισμό του στον αριστερό του ώμο από χθες κατόρθωσε να τερματίσει δεύτερος στον αγώνα αντοχής 113 χλμ και σε συνδυασμό με την κατάκτηση της 1ης θέσης στον αγώνα χρονομέτρου της Παρασκευής και στον αγώνα 95 χλμ αντοχής του Σαββάτου, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτος στη γενική ατομική κατάταξη και, βεβαίως, στην ηλικιακή κατηγορία του. Να αναφέρουμε ότι ο Λουκάς Καταπόδης είχε κερδίσει και τα τέσσερα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα ποδηλασίας ερασιτεχνών που είχαν διοργανωθεί στην Ελλάδα από τη Sports Tours Hellas (τρία στα Χανιά 2012, 2013, 2014 και στη Σκύρο το 2015). Ο 46χρονος Ποδηλάτης κέρδισε σήμερα στο… νήμα άλλους 20 ποδηλάτες, καλύπτοντας την απόσταση των 113 χλμ σε χρόνο 2 ώρες 54 λεπτά, 35 δευτερόλεπτα και 735 χιλιοστά, παίρνοντας και πάλι το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία του και στο σύνολο της γενικής κατάταξης με χρόνο 5 ώρες, 51 λεπτά, 26 δευτερόλεπτα και 286 χιλιοστά. Δεύτερος στη γενική κατάταξη κατετάγη ο Ρώσος Σεργκέι Ποντσταμπλενίκοφ με 5 ώρες, 52 λεπτά, 3 δευτερόλεπτα και 291 χιλιοστά, ενώ τρίτος κατετάγη ο Ιρανός Αλμάσι Μοχαμαντρέζα με χρόνο 5 ώρες, 52 λεπτά, 53 δευτερόλεπτα και 131 χιλιοστά. «Χρυσός» στα 113 χλμ αντοχής ο Ρόδιος Κυριάκος Παπασταματάκης

Το χρυσό μετάλλιο στον σημερινό αγώνα αντοχής 113 χλμ με χρόνο 2ώρες, 53 λεπτά, 1 δευτερόλεπτο και 350 χιλιοστά κατέκτησε ο 24χρονος πρωταθλητής του Ροδήλιου Αθλητικού Συλλόγου της Ρόδου, Κυριάκος Παπασταματάκης, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο και στη γενική κατάταξη στην ηλικιακή κατηγορία του, ενώ κατέκτησε την 4η θέση στη γενική ατομική κατάταξη με χρόνο 5 ώρες, 53 λεπτά, 31 δευτερόλεπτα και 33 χιλιοστά. Ένας άλλος Έλληνας ποδηλάτης, ο 52χρονος Γιώργος Γκίνης, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σήμερα στην ηλικιακή κατηγορία του (50-54 ετών) με χρόνο 2 ώρες, 54 λεπτά, 36 δευτερόλεπτα και 176 χιλιοστά. Χρυσό μετάλλιο πήρε και ο Παντελής Μανίκαρος για τη συμμετοχή στην κατηγορία των 60-64 ετών. Οι νικητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στους άνδρες στον αγώνα των 113 χλμ αντοχής, που είχε ως εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία του δημαρχείου Ρόδου, έχουν ως εξής: ΑΝΔΡΕΣ 19- 34 ετών: Κυριάκος Παπασταματάκης 35-39 ετών: Ετιέν Μπονέλο (Μάλτα) 40-44 ετών: Αλμάσι Μοχαμαντρέζα (Ιράν) 45-49 ετών: Λουκάς Καταπόδης 50-54 ετών: Γιώργος Γκίνης 55-59 ετών: Μπουτσιέχ Μπαρτολέφσκι (Πολωνία) 60-64: Παντελής Μανίκαρος 65+ ετών: Ρόμπιν Σούμαν (Αυστραλία) Στη Μάλτα το χρυσό στις γυναίκες Στην κατηγορία των γυναικών το χρυσό μετάλλιο στη γενική ατομική κατάταξη κατέκτησε η Μαρί Κλερ Ακουϊλίνα από τη Μάλτα, η οποία είχε τον ταχύτερο χρόνο στον σημερινό αγώνα των 113 χλμ, ενώ είχε κερδίσει και το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας ερασιτεχνών, που είχε πραγματοποιηθεί στη Σκύρο.

Οι νικήτριες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στον αγώνα των 113 χλμ αντοχής, που είχε ως εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία του δημαρχείου Ρόδου, έχουν ως εξής: ΓΥΝΑΙΚΕΣ 19- 34 ετών: Μάριον Πουλιτσίνο (Μάλτα) 35-39 ετών: Έιμι Πρίτσχαρντ (Αυστραλία) 40-44 ετών: Μαρί Κλερ Ακουϊλίνα (Μάλτα) 55-59 ετών: Ίρις Ολτσχάνσκι (Ισραήλ) Ξεχώρισαν Μπαράκας και Μούνδρος στον αγώνα εμπειρίας Στον αγώνα εμπειρίας 65 χλμ, στον οποίο πήραν μέρος 39 αθλητές, συμμετείχαν ο Παραολυμπιονίκης Θανάσης Μπαράκας, που έτρεξε με διπλό ποδήλατο μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη και ο Νίκος Μούνδρος, που έτρεξε με ειδικό αμαξίδιο (είχε μετάσχει και στον αγώνα του χρονομέτρου της Παρασκευ΄λης). Αμφότεροι κέρδισαν τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν τόσο στην εκκίνηση από το Δημαρχείο Ρόδου όσο και στον τερματισμό, που έγινε στην περιοχή Μαριτσά. Οι νικητές του αγώνα εμπειρίας ανά ηλικιακή κατηγορία έχουν ως εξής: 16-29 ετών: Κουμπλάι Ερντογάν (Τουρκία) 30-39 ετών: Κοράι Ντιντέλι (Τουρκία) 40-49 ετών: Χιουσείον Βερντλάι (Τουρκία) 50-59 ετών: Θανάσης Κανατάς 65+: Παναγιώτης Θωμαΐδης Οι αγώνες, που στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή 200 αθλητών και αθλητριών, τελέστηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Με εκτίμηση Το Γραφείο Τύπου της Διοργάνωσης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...