Χαράλαμπος Κόκκινος: Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά της νότιας Ρόδου να γίνουν άμεσα πράξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου στα Μ.Μ.Ε. της Ρόδου -Να λειτουργήσει επιτέλους Ε.ΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά της νότιας Ρόδου να γίνουν άμεσα πράξη

Να επισπευσθεί η χρηματοροή για τα έργα Ε.Σ.Π.Α. 2014 - 2020

Η τουριστική μας βιομηχανία σε δοκιμασία - «εικονική πραγματικότητα» τα στοιχεία που εμφανίζει η κυβέρνηση για τον τουρισμό

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παραχώρησε σήμερα 24.6.2016 συνέντευξη τύπου σε Μ.Μ.Ε. της Ρόδου, τοποθετούμενος στα εξής θέματα:

αποζημιώσεις πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές: Επιβάλλεται άμεσα να δοθούν αποζημιώσεις στους κατοίκους της νότιας Ρόδου. Οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα. Δεν αντέχουν να επιβαρυνθεί η καθημερινότητά τους με τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς. Ήδη συγκροτούνται οι επιτροπές καταγραφής ζημιών και σύντομα θα ολοκληρώσουν το έργο τους. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις του κλιμακίου που πρόσφατα επισκέφθηκε την περιοχή μας, να μην είναι «ακάλυπτες πολιτικές επιταγές».

να λειτουργήσει επιτέλους η Ε.ΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.: Εκφράζω τη λύπη μου διότι δικαιώθηκα στις προβλέψεις μου για λάθος χειρισμό στην υπόθεση της Ε.ΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.. Σας παραπέμπω στις πρόσφατες δηλώσεις μου, που κατέθεσα αντιπρόταση η οποία είναι μονόδρομος και αυτήν οφείλουμε να ακολουθήσουμε για να αρθεί το αδιέξοδο. Είμαστε χρονικά στη μέση της αντιπυρικής περιόδου, πενήντα (50) οικογένειες περιμένουν να ζήσουν με την εργασία των ανθρώπων τους στην εταιρία και ακόμα να λειτουργήσει. Στερούμαστε τη βοήθεια έμπειρων ανθρώπων που οδηγούνται στο μαρασμό και στην ανεργία.

Εντός της εβδομάδας η ενημέρωση των πολιτών για την αντιπυρική περίοδο. Η Π.Ν.Αι., ο Δήμος Ρόδου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα την κοινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, που αφορούν την πυροπροστασία.

Να επισπευσθεί η διαδικασία χορήγησης πόρων από το Ε.Σ.Π.Α. 2014 - 2020. Το πάγωμα της χρηματοροής από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. στη χώρα μας βάζει «φρένο» στην υπόθεση της ανάπτυξης. Οι όποιοι έλεγχοι για υλοποίηση έργων του παρελθόντος να μη σταματήσουν τη συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Τουρισμός: μειωμένη είναι η τουριστική κίνηση στα νησιά μας και τα έσοδα κατώτερα των αναμενόμενων. Η φορομπηχτική πολιτική, η αύξηση του κόστους ζωής, ο καλπασμός της ακρίβειας, το ασταθές οικονομικό περιβάλλον και η απουσία οργανωμένης προσπάθειας, οδηγεί σε συρρίκνωση την τουριστική μας βιομηχανία. Είναι ανάγκη να γίνουν -έστω την ύστατη ώρα- στοχευμένες κινήσεις για τη στήριξη του τουριστικού μας προϊόντος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κυβέρνηση.

-- Mε εκτίμηση,

Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...