Χαράλαμπος Κόκκινος: Η εποχή μάς επιβάλει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των νησιωτικών και παράκτιων περιφερειών της Ε.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«H θάλασσα ενώνει τους λαούς, μεταφέρει ανθρώπους, αγαθά και ιδέες

Η εποχή μάς επιβάλει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των νησιωτικών και παράκτιων περιφερειών της Ε.Ε.»

Ομιλία και συμμετοχή του Χαράλαμπου Κόκκινου στο συνέδριο του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ. - EPP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28.10.2016 στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας παρέστη και μίλησε ως μέλος της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Βασικό θέμα του συνεδρίου ήταν «Ο ρόλος της στρατηγικής της Ε.Ε. για την Αδριατική και το Ιόνιο στην αύξηση της ευημερίας και την ενίσχυση της ασφάλειας στην Ευρώπη». Επίσης στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις παράκτιες και νησιωτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του επισήμανε τα εξής:

«Η θάλασσα ενώνει και δε χωρίζει τους λαούς, μεταφέρει ανθρώπους, εμπορεύματα και ιδέες. Τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. να λάβουν υπόψη τις συνθήκες νησιωτικότητας και επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν οργανωμένες ενέργειες με σωστό σχεδιασμό, που θα έχουν στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, αλλά και την αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων, όπως είναι το προσφυγικό, που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα η Ελλάδα και τα νησιά της.

Επίσης να λάβουμε υπόψη τις κλιματικές αλλαγές και την ανάγκη για έργα αλλά και για άυλες αναπτυξιακές ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Η εποχή μάς επιβάλει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των νησιωτικών και παράκτιων περιφερειών της Ε.Ε..»

*

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο κ. Χ. Κόκκινος ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά της περιφέρειάς μας και ιδιαίτερα τα Δωδεκάνησα, τον πρόεδρο της ομάδας EPP (Ε.Λ.Κ.) της Επιτροπής των Περιφερειών κ. Michael Schneider και το Markku Markkula, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...