ΦΩΤΟ - "Χρυσή" η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

«ΧΡΥΣΗ» Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ -Ακόμα μια σημαντική βράβευση για το Μουσικό Σχολείο Επέστρεψε η αποστολή της Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου από το Ναύπλιο. Εκεί έλαβε μέρος στο «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2016 ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA» που διεξήχθη μεταξύ 16 και 20 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή αξιόλογων χορωδιακών σχημάτων. Η τετραμελής κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους Κωστή Κωνσταντάρα, Φανή Παλαμίδη, Σταύρο Μπερή και Αγαθάγγελο Γεωργακάτο, εξέχουσες προσωπικότητες της χορωδιακής μουσικής. Οργανωτές του Φεστιβάλ ήταν ο Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την εταιρεία ARTIVA Cultural Management & Advertising και υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων. Οι συναυλίες έλαβαν χώρα στην ιστορική αίθουσα του Βουλευτικού.

Η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου απέδειξε για ακόμη μια φορά το υψηλό της καλλιτεχνικό επίπεδο και μας έκανε όλους υπερήφανους! Πραγματοποίησε μία εκπληκτική εμφάνιση, κατά γενική ομολογία κριτών, μαέστρων και χορωδών, κατακτώντας δύο διακρίσεις, αφενός ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (Βαθμολογία: 93,3/100) και αφετέρου Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ως η καλύτερη παιδική χορωδία. Οι νέες αυτές διακρίσεις που συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο, επιβραβεύουν τις εντατικές και πειθαρχημένες προσπάθειες που κατέβαλαν οι μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή, παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα το οποίο απέσπασε την αποδοχή και επιδοκιμασία όλων των παρευρισκομένων. Συγκεκριμένα ερμηνεύθηκαν τα κάτωθι έργα:

ERGEN DEDA, Petar Liondev

AVE MARIA, Zoltan Kodaly (υποχρεωτικό έργο)

ΓΛΥΚΟ ΤΣΑΜΠΙ ΣΤΑΦΥΛΙ, Στέφανου Βασιλειάδη

ΑΝΕΒΗΚΑ ΣΤΗΝ ΜΙΤΖΙΡΙΑ, Μπάμπη Κανά (Συνοδεία στο πιάνο: Θεοδώρα Τσιμπούρη)

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του Φεστιβάλ εμφανίστηκαν πολύ αξιόλογα χορωδιακά σύνολα από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων χορωδών ξεπέρασε τους 1.200.

Ο Πρόεδρος της τετραμελούς κριτικής επιτροπής κ. Κωστής Κωνσταντάρας στην τελετή απονομής των βραβείων δήλωσε:

Ναύπλιο, σ' ευχαριστούμε! Το φεστιβάλ τελείωσε & ο απολογισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος. Το επίπεδο των Ελληνικών χορωδιών έχει όντως ανέβει εντυπωσιακά! Μπορούμε πια να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Κρατώ τη σεμνότητα, το ήθος, τη σοβαρότητα & την ευγενική άμιλλα που χαρακτήρισε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες! Περισσότερο από όλα, όμως, κρατώ τη μεγάλη συγκίνηση, την αγάπη & τις αγκαλιές όλων αυτών των μελών της μεγάλης μας Ελληνικής Χορωδιακής Οικογένειας (κοινού, χορωδών & Μαέστρων). Αυτός είναι ο συναισθηματικός μας πλούτος. Αυτά είναι από τα ισχυρότερα όπλα, που διαθέτουμε (& στα οποία -πιστεύω- θα πρέπει να επενδύσουμε), ενάντια στις σημερινές μεγάλες δυσκολίες, που όλοι μας βιώνουμε. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές Θεοδόση Αντωνιάδη - Μαριλένα Κοττή & στους διαγωνιζόμενους & ένα μεγάλο "Ευχαριστώ", στους εξαίρετους συναδέλφους-μέλη της Κριτικής Επιτροπής, για μιαν ακόμη όμορφη, δημιουργική αλλά & τόσο ευχάριστη μουσική μας συμπόρευση...!!!

Παράλληλα με την πολιτιστική πράξη το γκρουπ της Χορωδίας επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο Άργους και ξεναγήθηκε σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία της Αργολίδας.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η χορωδία επισκέφθηκε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παρακολούθησε από κοντά την πρόβα της πολυβραβευμένης παιδικής χορωδίας ROSARTE της Ρόδιας Μαέστρου Ρόζης Μαστροσάββα. Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου επισκέφτηκαν το κτίριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παναγόπουλο και μέλη της διοίκησης, όπου ευχαρίστησαν προσωπικά τον κ. Γ. Παναγόπουλο, αλλά και όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας για την ομόφωνη απόφασή τους να καλύψουν εξ΄ ολοκλήρου το κόστος του καλλιτεχνικού αυτού ταξιδιού. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Ν. Κιουτσούκης , ο Υπεύθυνος του Γραφείο Τύπου της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Δ. Καραγεωργόπουλος ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ. κ. Σάββας Χατζησάββας και ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.

Ο κ. Καλαεντζής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Παναγόπουλο για την ευκαιρία που έδωσε στα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, υλοποιώντας την υπόσχεση που έδωσε μετά την εξαιρετική τους εμφάνιση στο άνοιγμα των εργασιών του 36ου συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Ρόδο. Ευχαρίστησε επίσης τον Γραμματέα Οικονομικού της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Γεώργιο Γεωργακόπουλο και την κ. Σταυρούλα Δημητριάδου, Υπεύθυνη Πολιτιστικού της Γ.Σ.Ε.Ε. που ακολούθησαν την αποστολή στο Ναύπλιο, καθώς και τους υπεύθυνους οργάνωσης κ. Γιώργο Σκηνιώτη και κ. Ιωάννα Κουτσουπάκη για την ακούραστη εργασία τους πρωί βράδυ από την έναρξη του συνεδρίου μέχρι και την υλοποίηση αυτού του καλλιτεχνικού ταξιδιού.

Τη Χορωδία συνόδεψαν, εκτός του μαέστρου κ. Μιχάλη Καλαεντζή, η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Θεοδώρα Τσιμπούρη και η καθηγήτρια κ. Σταυρούλα Λιούρη.

Έλαβαν μέρος οι παρακάτω μαθήτριες:

SOPRANI 1: Ξυπολιτάκη Ελισσάβετ, Τσαμπικάκη Ραφαέλλα, Χιονάκη Θεοδώρα, Κώτη Νίκη, Μόρτζου Κλειώ, Βογιατζόγλου Αρετή, Παπανικόλα Ελευθερία, Σωτήρχου Κατερίνα

SOPRANI 2: Ζώγα Αναστασία, Αναστασοπούλου Δήμητρα, Παπανικόλα Μαριάννα, Γακούδη Μαρία, Φωτεινής Μαρία, Γακούδη Νένα, Διακουράκη Ευφροσύνη, Ζάγορα Μίκα

MEZZO SOPRANI 1: Νομικού Μαρία, Κιόττου Μαρία, Σωτηράκη Σταματία, Κωσταδήμα Βενετία, Τσάππη Μαρία, Πονίρη Ειρήνη, Δήμου Ζωή, Ασπρούδη Χρύσα

MEZZO SOPRANI 2: Φουτούλη Δήμητρα-Κυρά, Διακογεωργίου Μαρία-Νεφέλη, Μιχαήλλου Μαρία, Αναστασίου Κατερίνα, Λουτσιού Ευτυχία, Διακανθού Σταυρούλα

CONTRALTI: Στάτη Κατερίνα, Ανανία Ελισσάβετ, Κωνσταντάκη Ειρήνη, Γεωργίου Ευγενία, Μαντά Δανάη, Κυπριώτη Σεβαστιανή, Σολομών Νεφέλη.

-- Michalis Kalaentzis Pr. Kennedy 51 85100 - Rhodes HELLAS mob: +306945292965

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...