ΦΩΤΟ - Ο καθαρισμός της παραλίας «Έλλη», από το «Έλλη» έως το Ενυδρείο και ο βυθός του κόλπου

Δελτίο Τύπου -Let’s do it Greece !

-Μια παρέα παιδιών ενώνει όλη την Ελλάδα! Το Μεγάλο μας όνειρο, στις 2 Απριλίου όλη η Ελλάδα μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια!

Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο. Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, που φέτος προγραμματίστηκε για την Κυριακή 2 Απριλίου. Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας 1.500 σημεία μέσα σε 1 μέρα! Για την Κυριακή 2 Απριλίου, είχαν δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, ποδηλατικοί, σπηλαιολογικοί, καταδυτικοί, αθλητικά σωματεία, φορείς πολιτικής προστασίας, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι σε όλη τη χώρα, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τουριστικοί φορείς, εταιρείες, ιδιώτες, μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιήθηκε και φέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» σε πολλά σχολεία της χώρας, με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης.

Στην Ρόδο

Στην Ρόδο μία από τις δράσεις που έγιναν ήταν ο καθαρισμός της παραλίας «Έλλη» από το «Έλλη» έως το Ενυδρείο και ο βυθός του κόλπου.

-Οργάνωση Ο προγραμματισμός της δράσης πραγματοποιήθηκε από τους Μάνο Μπακάλη, Σπύρο Φλώρο (γυμναστήριο Oxygen), Γιώργο Μητρούσκα (Rhodescape) και Γιώργο Γιουβάνογλου (Triton Dive center). Αρωγοί στην προσπάθεια, η εταιρεία Rodolac Γιακουμής και Μegasystems Α. Κόγγος. Ασφάλεια και υποστήριξη στους δύτες παρείχε με φουσκωτό σκάφος ο Τάσος Δέλλιος. Εξοπλισμό στους δύτες παρείχε το Triton Dive center.

-Εκτέλεση Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εθελοντών στο χώρο του Αγάλματος της Νίκης, όπισθεν του κτιρίου της Περιφέρειας όπου δόθηκαν οδηγίες και μοιράστηκαν σακούλες απορριμμάτων και γάντια μιας χρήσης στους εθελοντές και διάτρητα νάιλον σακιά τους δύτες και έγινε briefing.

Η ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των εθελοντών πολιτών αρκετά μεγάλη.

Ευχαριστούμε όσους πολίτες παρευρέθηκαν, τους δύτες Παναγιώτη Λάμπρου, Ιωσήφ Αλεξιάδη, Γιώργο Μπουζάνη, Στέλιο Λιουλιάκη, την ΕΥΘΥΤΑ- Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου για την συμμετοχή, και θέτουμε στόχους για μια καθαρότερη και ομορφότερη Ρόδο στο άμεσο μέλλον.

Φωτογραφίες: https://www.dropbox.com/sh/kj2stcsob59fjgb/AAB9HjjD31mfgDhxvgSV9PdMa?dl=0

Η Οργανωτική Ομάδα

Μάνος Μπακάλης Σπύρος Φλώρος Γιώργος Γιουβάνογλου Γιώργος Μητρούσκας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...