ΦΩΤΟ - Δίδυμα ήρθαν στον κόσμο πάνω σε σκάφος του Λιμενικού...

Μία 33χρονη πρόσφυγας από το Καμερούν γέννησε πρόωρα δύο δίδυμα αγοράκια πάνω στο πλωτό του Λιμενικού, τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2015 στο...
Αγαθονήσι.

Αμέσως στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση σωτηρίας των δύο μωρών. Με συντονισμό δράσεων των Λιμενικών Αρχών Σάμου και Πάτμου υπό την εποπτεία του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα νεογνά βάρους 1.800 γραμμαρίων το καθένα, μαζί με τη μητέρα, μεταφέρθηκαν με Super Puma στο Νοσοκομείο Σάμου όπου και τοποθετήθηκαν σε θερμοκοιτίδες.

«Επίκειται άμεσα η διακομιδή τους στο Γενικό Κρατικό Νικαίας» σημείωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου κ. Γιώργος Ραγκούσης «ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες επιβίωσης των δύο πρόωρων νεογνών, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μας κατά το πρώτο τρίωρο μετά τον τοκετό, σε κατάσταση υποθερμίας και με τον πλακούντα να μην έχει αποχωριστεί των σωμάτων τους…»

Οι Λιμενικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των 37 αλλοδαπών οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό που έπλεε ακυβέρνητο βορειοανατολικά του Αγαθονησίου, βοήθησαν την 33χρονη στον απρόσμενο εν πλω τοκετό αλλά και στην αεροδιακομιδή μητέρας και τέκνων με το super puma. «Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από αυτό που το καθήκον αλλά και ο ανθρωπισμός μας, επιβάλλει…» δήλωσαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στα πλαίσια της μικτής Ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015», εντόπισε το κατεστραμμένο φουσκωτό και σημαντικό αριθμό αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγαθονησίου.

Άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή δύο ακόμα περιπολικών σκαφών από τις Λιμενικές Αρχές Σάμου και Πάτμου, ενός ναυαγοσωστικού του Λιμενικού, ιδιωτικού σκάφους καθώς και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μητέρα των παιδιών, ο σύντροφός της και τρεις ακόμη παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί καθώς και τα δύο νεογέννητα μεταφέρθηκαν με το super puma στη Σάμο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Οι υπόλοιποι περισυνελέγησαν από ιδιωτικό σκάφος και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Αγαθονησίου. Εκεί, παραμένουν στον Αστυνομικό Σταθμό του νησιού, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.

Σημειώνεται πως το θέμα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους παράτυπους μετανάστες έχει επανειλημμένα θέσει ως μείζον πρόβλημα για την τοπική κοινωνία ο δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος, τόσο το 2009 κατά την επίσκεψη του π. προέδρου Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια όσο και προσφάτως στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. «Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος ώστε αυτοί οι άνθρωποι της ανάγκης και της προσφυγιάς να βρίσκουν ένα αξιοπρεπές καταφύγιο. Εκ των ενόντων φροντίζουμε για τη διαμονή και τη σίτισή τους, πράγμα που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο ακριτικό νησί μας, ειδικότερα όταν ο αριθμός των μεταναστών είναι σημαντικός…» σημείωσε ο δήμαρχος.

φώτο απο Λιμενικό
nonews-NEWS

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...