Φτάνει πια – CHARLIE HEBDO, του Βαγγέλη Παυλίδη

Το περιώνυμο και αμφιλεγόμενο CHARLIE HEBDO έδειξε πάλι την πιο άσχημη πλευρά του προσώπου του. Στόχος του την φορά αυτήν ο δυστυχισμένοι κάτοικοι της Ιταλίας που κλαίνε νεκρούς, τραυματίες και περιουσία, θύματα του πρόσφατου σεισμού. Το σχετικό σκίτσο του ειναι γνωστό -έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου. Φαίνεται πως στο εν λόγω περιοδικό ανακάλυψαν οτι όσο πιο προκλητικοί είναι τόσο περισσότερα φύλλα πουλάνε. Όχι, κύριοι “συνάδελφοι”! Ούτε σκίτσο, ούτε δημοσιογραφία είναι αυτό. Αίσχος είναι! Παραθέτω παρακάτω αποσπάσματα απο τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ . Τα ασπάζομαι πλήρως.

ΑΡΘΡΟ 2 Η δημοσιογραφία, ως επάγγελμα, αλλά και κοινωνικό λειτούργημα, συνεπάγεται δικαιώματα, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει: …………….. ε. Να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, ψυχικού κλονισμού και οδύνης, καθώς και αυτούς που έχουν εμφανές ψυχικό πρόβλημα, αποφεύγοντας να προβάλει την ιδιαιτερότητά τους.

ΑΡΘΡΟ 7 ο δημοσιογράφος οφείλει: ………………. β. Να αποφεύγει τη χυδαιογραφία, τη χυδαιολογία και τη γλωσσική βαρβαρότητα, τηρώντας, ακόμη και στη σάτιρα και τη γελοιογραφία, τους κανόνες της επαγγελματικής ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης. pavlidiscartoons.com/blog

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...