Υπόμνημα ενάντια στην φοροληστεία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απο το ΠΑΜΕ Ρόδου

ΣΩΜΑΤΕΙΑ:      ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ- ΕΠΙΧ. ΜΙRA –MARE-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

Προς το Υπουργείο Οικονομικών –Προϊστάμενο της ΔΟΥ Ρόδου
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Βγάζει μάτι ότι την περίοδο 2009-2013 οι μεγάλες εταιρείες του Τουριστικού Κεφαλαίου με τζίρο που πανελλαδικά ξεπερνούν τα 13 δις. ευρώ και στο νησί μέσα στην κρίση έχουν τζίρους  που φθάνει η κάθε μια από αυτές τα 750 εκατομμύρια ευρώ, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία σε Ιδιώτες και δυναμώνει η εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, ταυτόχρονα πετσοκόβουν τις συντάξεις, τους μισθούς, τα μεροκάματα ,όπου ακόμα υπάρχουν και συνεχίζεται η ατελείωτη αφαίμαξη μέσα από αντιλαϊκούς φόρους των χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών της εργατικής τάξης και των επαγγελματιοβιοτεχνών του νησιού. Εκατοντάδες τα λουκέτα , όπου οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες αργοπεθαίνουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο.
Την ίδια περίοδο, Ενώσεις εργοδοτών είναι ανένδοτες να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , ερμηνεύουν όπως τους συμφέρει τον Κ.Φ.Ε  και στέλνουν τις οικογένειες χιλιάδων εργαζομένων στο εκτελεστικό απόσπασμα της φοροληστείας. Στις μεγάλες επιχειρήσεις μείωσαν το φορολογικό συντελεστή από 20% στο 15%. Επίσης μείωσαν το συντελεστή φορολόγησης για τα κέρδη των μετόχων από 25% σε 10%. Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι 400.000 επαγγελματοβιοτέχνες χρωστάνε στο Ταμείο και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτοί και οι οικογένειές τους. Γνωρίζει ότι πάνω από 50.000 μικρές επιχειρήσεις κλείνουν το χρόνο και οι επαγγελματίες δεν έχουν εξασφαλισμένο ούτε το φαγητό. Θέλουν την κρίση να την φορτώσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Τα Σωματεία διεκδικούν  μια σειρά μέτρα οικονομικής ανακούφισης των ανέργων, των απλήρωτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών αγροτών. Ανάμεσα σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω αιτήματα σχετικά με την φορολογία.
Καταθέτουμε Υπόμνημα ενάντια στην φοροληστεία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με τα παρακάτω αιτήματα που διεκδικεί:
• Κατάργηση όλων των χαρατσιών και φόρων για το εισόδημα και τα ακίνητα που αφορούν στην κύρια κατοικία και στην πρώτη εξοχική κατοικία (ΕΝΦΙΑ).
• Αφορολόγητο όριο, ατομικό 20.000 €, οικογενειακό 40.000 € και +5.000 € για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό του ύψος εισοδήματος.
• Να υπολογίζονται στη φορολογία τα έξοδα για ΔΕΗ, Θέρμανσης, ΟΤΕ, Νερό.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας, στα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και αποχέτευσης, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
• Κατάργηση των φόρων και τελών για Δήμους και ΝΕΡΙΤ. Κατάργηση διοδίων.
• Επίδομα θέρμανσης σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 €.
• Πάγωμα των χρεών στο δημόσιο, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους,απλήρωτους,χαμηλόμισθους,χαμηλοσυνταξιούχους,αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες που δεν μπορούν να πληρώσουν και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 € και μέχρι 150 τ.μ για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 € και 100 τ.μ για το ζευγάρι).
• Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Άμεση φορολογική εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
• Άμεση φορολογική επιβάρυνση – εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή.
• Άμεση μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων, επιστροφή στρατευμάτων που υπηρετούν Νατοϊκές ανάγκες, λύση υποχρεώσεων που επιβαρύνουν τη χώρα και επιβάλουν στο λαό συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ι.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΤΑΣΟΣ    : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ   : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΧ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ MIRA-MARE
ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...