Υπεράσπιση της Ευρώπης

Υπεράσπιση της Ευρώπης-Το Σάββατο 22 Απριλίου το Studium Generale 2017, που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), συνεχίζεται με την τέταρτη ομιλία και αφορά ένα κρίσιμο θέμα: την Ευρώπη και τις πολλαπλές κρίσεις που αυτή αντιμετωπίζει – µπορούµε να µιλήσουµε για υπαρξιακή κρίση.

Η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή καθώς αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, προσφυγική κρίση, Brexit, μια αυξανόμενη διαίρεση σε Ανατολή – Δύση και Βορρά – Νότο και φυσικά την κρίση στην ίδια τη χώρα μας με το Grexit να συζητείται ακόμα έστω και χαμηλόφωνα. Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ευρώπη που ξεκίνησε ως ένα επαναστατικό πρότζεκτ αποτελεί πλέον ένα αμφιλεγόμενο θέμα και όλοι έχουν κάτι να πουν. Πολλοί αρνούνται να δουν τα βαθύτερα αίτια και τη μεγάλη εικόνα ενώ λίγοι πραγματικά έχουν γνώση για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ποιο βαθμό επηρεάζει την καθημερινότητα μας.

Η υπεράσπιση της Ευρώπης απαιτεί θάρρος για να πας αντίθετα προς το ρεύμα. Επίσης απαιτεί γνώση, που συνήθως είναι σε έλλειψη. Ο ομιλητής του Studium Generale 2017 κ. Λουκάς Τσούκαλης διαθέτει και θάρρος και γνώση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όταν εκφέρουμε την άποψη μας. Γιατί η Ευρώπη αφορά εμάς, τη χώρα μας και το μέλλον μας.

Ο κ. Λουκάς Τσούκαλης είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Επισκέπτης Καθηγητής στο King’s College στο Λονδίνο και στο Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ. Το 2016 κυκλοφόρησε το ομώνυμο βιβλίο του από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Σάββατο 22 Απριλίου, ώρα 19:00, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

-- RICHeS Rhodes International Culture & Heritage Society

M: rhodesriches@gmail.com Fb Profile: www.facebook.com/riches.rhodes Fb Group: www.facebook.com/groups/196742933697074 W: www.rhodesriches.org

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...