Τρόφιμα στο Συσσίτιο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου απο τον Όμιλο Inner Wheel Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Ο Όμιλος Inner Wheel Ρόδου παρέδωσε τρόφιμα στο Συσσίτιο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται από το πώς αντιμετωπίζει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στη γενικότερη κρίση που βιώνει η χώρα μας έχουν ανατραπεί πολλά που θεωρούσαμε δεδομένα, όμως η κοινωνία της Ρόδου έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι διαθέτει ευαισθησία και ότι στηρίζει ενεργά κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την ανιδιοτελή προσφορά.

Σε όλες αυτές τις πράξεις αλληλεγγύης ο Όμιλος Inner Wheel Ρόδου πρωτοστατεί εδώ και 50 χρόνια με κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Οι πράξεις ανθρωπιάς και αγάπης των μελών του ενώνουν και δυναμώνουν την κοινωνία, δίνουν ελπίδα για μια καλύτερη προοπτική για τη Ρόδο, για τη χώρα, για όλους μας.

Μία τέτοια πράξη αλληλεγγύης είναι και η πρόσφατη σημαντική προσφορά σε τρόφιμα, των μελών του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου προς το Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου για την σίτιση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου και συγκεκριμένα η Πρόεδρος κα Βεατρίκη Σέρβου, η αντιπρόεδρος κα Χριστίνα Μοσχή, η ταμίας κα Ρίκα Πάλμου, η υπεύθυνη εκδηλώσεων κα Έφη Νικολιδάκη και οι εκπροσώποι της 247 Περιφέρειας Inner Wheel κυρίες Μαρία Νικολιδάκη και Μαίρη Σαρίκα, επισκέφθηκαν το χώρο του Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου (ΔΟΠ), ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του ΔΟΠ και το δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Πετράκη, ενημερώθηκαν για τις ανάγκες του και προχώρησαν στη δωρεά τροφίμων για τις ανάγκες του Συσσιτίου.

Παρούσες ήταν και η διευθύντρια του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου κα Δέσποινα Πάττα, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Ειρήνη Κοτσαμπασάκη και η υπεύθυνη του Προγράμματος Παροχής Συσσιτίου κοινωνική λειτουργός κα Δέσποινα Περάκη.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου προσφέρει πλήρη διατροφική κάλυψη με 2 διαφορετικά γεύματα την ημέρα, μεσημέρι και βράδυ, σε 152 οικονομικά αδύναμους κατοίκους του νησιού μας. Το πρόγραμμα του Συσσιτίου είναι στελεχωμένο με έναν κοινωνικό λειτουργό, έναν μάγειρα, έναν βοηθό μάγειρα, ένα άτομο βοηθητικό προσωπικό και δύο οδηγούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ανθρώπων που προσέρχονται στην υπηρεσία του ΔΟΠ για να υποβάλλουν αίτημα χορήγησης συσσιτίου αυξάνεται καθημερινά, με αποτέλεσμα να αυξάνονται κατακόρυφα και οι ανάγκες σε τρόφιμα.

Οι πόροι του συσσιτίου και κατ’ επέκταση του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας προέρχονται κατά βάση από την ετήσια επιχορήγηση του Δήμου Ρόδου. Επίσης επιχειρηματίες και γενικότερα η κοινωνία της Ρόδου ανταποκρίνεται και στηρίζει το ιδιαιτέρως σημαντικό έργο του ΔΟΠ.

Ενέργειες, όπως η συγκεκριμένη προσφορά τροφίμων στο Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου, βρίσκονται μέσα στο πνεύμα και τους σκοπούς του Παγκόσμιου Ομίλου Inner Wheel και φυσικά του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου, που έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι διαθέτει ευαισθησία και στοχεύει στην ανιδιοτελή προσφορά και την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Τις θερμές του ευχαριστίες για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, εξέφρασε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Inner Wheel Ρόδου, ο πρόεδρος του ΔΟΠ κ. Σωτήρης Πετράκης, τονίζοντας πως «με τη συγκεκριμένη ενέργεια απέδειξαν για ακόμη μια φορά το υψηλό αίσθημα αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο».

Οι εκπρόσωποι του Inner Wheel Ρόδου δέχθηκαν συγχαρητήρια και ευχαριστίες και από τη Διεύθυνση και τα μέλη του προσωπικού του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας, που ευελπιστούν να συνεχίσουν οι δωρεές και η έμπρακτη στήριξη των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας από την κοινωνία της Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...