Τροποποίηση του νόμου που αφορά σε αγροτική θητεία ιατρών – οπλιτών, ταυτόχρονα με την άσκηση στρατιωτικής θητείας, αλλά και υπηρεσίας σε πλοία, προτείνει η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του νόμου που αφορά σε αγροτική θητεία ιατρών – οπλιτών, ταυτόχρονα με την άσκηση στρατιωτικής θητείας, αλλά και υπηρεσίας σε πλοία, προτείνει η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, σε επαφές με Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας και την Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδος.

Τροποποίηση του νόμου, με τον οποίο, οι οπλίτες – ιατροί που υπηρετούν σε ακριτικά και μικρά νησιά, μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα την υποχρεωτική εξάσκηση του επαγγέλματός τους ως αγροτικοί ιατροί, προτείνει η Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, σε επαφή με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σε συνεργασία με τη Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, Κω, Καλύμνου, κα Κατερίνα Χατζηστρατή. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος Μαρία Βάλλα, σε συνάντηση με το Διευθυντή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιο Μπέλτσο, αναφέρθηκε στη δυνατότητα, να καλύπτονται ιατρικά οι δυσπρόσιτες περιοχές, με αγροτικούς ιατρούς, που παράλληλα θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, κάτι – που – εφαρμόζεται ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος όμως με τον οποίο αυτό συμβαίνει, δεν φαίνεται να αποδίδει στο μέγιστο βαθμό, καθώς, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, η σχετική προκήρυξη από το Υπουργείο Υγείας για κάλυψη κενών θέσεων στα Περιφερειακά και Πολυδύναμα Κέντρα των νησιών, αφορά, αρχικά σε πολίτες - ιατρούς που επιθυμούν να κάνουν το αγροτικό τους και στη συνέχεια σε οπλίτες – ιατρούς, ενώ θα ήταν πιο πρακτικό, να συμβεί το αντίθετο. Η πρόταση εκ μέρους της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου για τροποποίηση – που πρακτικά θα διευκολύνει τις δυσπρόσιτες περιοχές – είναι, να προτείνεται στους νεοσύλλεκτους, οπλίτες ιατρούς από την αρχή της θητείας, η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές, ώστε να μην μένουν χωρίς γιατρό οι νησιώτες, περιμένοντας την εκάστοτε προκήρυξη. Μετά από συνεννόηση με την Διοικητή των Περιφερειακών Νοσοκομείων Ρόδου – Κω - Καλύμνου κα Χατζηστρατή και επαφή με στελέχη των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Υγείας, αποφασίσθηκε ομόφωνα, σε συνεδρίαση του δ.σ. και με πρόταση του Β΄ Αντιπροέδρου, ιατρού Βασίλη Μπόλκα, να αποσταλούν σχετικές επιστολές αρμοδίως προς τα προαναφερόμενα υπουργεία, με τη συγκεκριμένη πρόταση τροποποίησης του νομοσχεδίου. Επίσης, σε συνάντηση με το μοναδικό αγγειοχειρουργό στη Δωδεκάνησο κ. Πολύβιο Παυλίδη, έχει συνταχθεί επιστολή που θα παραδοθεί στην Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδος, προκειμένου, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, οι υπηρετούντες ιατροί σε πλοία της Επιβατηγού και Εμπορικής Ναυτιλίας, να ασκούν παράλληλα τη θητεία τους, ως αγροτικοί ιατροί. Να σημειωθεί τέλος, ότι τα συγκεκριμένα θέματα, υποστηρίχθηκαν και από τους Προέδρους Ομοσπονδίας Παροικιακών Συλλόγων Αττικής, Πειραιώς και Δωδεκανήσου κ.κ. Γιάννη Φραγκούλη και Νίκο Κωνσταντινίδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, κ. Δημήτρη Καλικάτζαρο, καθώς δεν αφορούν μόνο νησιά της Επαρχίας Καλύμνου (Ψέριμος), αλλά και μεγαλύτερα, όπως η Τήλος, η Κάσος, η Χάλκη, η Όλυμπος Καρπάθου, οι Λειψοί κ.α.

Ο Γεν. Γραμματέας Η Πρόεδρος Αναστάσιος Κουντούρης Μαρία Βάλλα

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...