Τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς - Του Γιάννη Παρασκευά

ΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ -Πολλοί είναι αυτοί «εντός και εκτός των τειχών» που προσπάθησαν καιπροσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία και να την φέρουν στα δικά τους μέτρα.Η Ιστορία η πραγματική και τα γεγονότα δεν παραχαράσσονται σε πείσμα όλων αυτών που με περισσή ιδιοτέλεια το επιδιώκουν. Σαράντα δύο χρόνια πέρασαν από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Η επιλογή της ημέρας για την ανακοίνωση της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τυχαία,υποδήλωνε την πίστη του ιδρυτή του για την ανάγκη αλλαγής του πολιτικού συστήματος, όμοια με την πίστη εκείνων που απαιτούσαν ΣΥΝΤΑΓΜΑ και κατάργηση της πολιτικής και οικονομικής υποτέλειας.

Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και το Έθνος.

Οι βασικές ιδρυτικές του διακηρύξεις, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ- ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ είναι και σήμερα επίκαιρες και αποτελούν τα κυρία κοινωνικά ζητούμενα.

Η Εθνική μας ανεξαρτησία επαφίεται στην καλή διάθεση των ισχυρών και για όσο εξυπηρετούνται τα δικάτους συμφέροντα γεωπολιτικά και οικονομικά.

Η Λαϊκή Κυριαρχία εξαντλείται με τη συμμετοχή στις κάθε είδους εκλογικές αναμετρήσεις όλων των επιπέδων.

Η Κοινωνική απελευθέρωση όνειρο άπιαστο μέσα στη λαίλαπα της φτωχοποίησης, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους,στην εξατομίκευση των πολιτών, στον ευτελισμό κάθε είδους συλλογικότητας και την επιβολή εργασιακού Μεσαίωνα.

Οι Δημοκρατικές διαδικασίες θεωρούνται αίτημα αιθεροβαμόνων, η ώσμωση των εξουσιών, Εκτελεστικής, Δικαστικής και Νομοθετικής αλλοιώνουν τη μορφή του πολιτεύματος, η Κρατική Διοίκηση υποχείρια της Εκτελεστικής γίνεται όργανο εξυπηρέτησης εκλεκτών και τροχοπέδη κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Οι θεσμοί Αυτοδιοίκησης εχουν ευνουχισθεί και αδυνατούν να παίξουν το ρόλο τους.

Οι Ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ στα μνημονιακά χρόνια λησμόνησαν σε ποιο κόμμα βρίσκονταν, ποιο κόμμα και με ποια ιστορική διαδρομή κλήθηκαν να υπηρετήσουν, αναλώθηκαν σε περίτεχνα παιχνίδια προσωπικών μικροπολιτικών και πολιτικών προσωπικής επιβίωσης, μικροί και άβουλοι χωρίς καμία αντίδραση αποδέχτηκαν τον ευτελισμό του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Επέτρεψαν, έδωσαν το δικαίωμα στους κάθε λογής συκοφάντες να αμφισβητήσουν την ηθική υπόσταση του πολιτικού φορέα και των μελών του, επέτρεψαν και έδωσαν το δικαίωμα στους ανιστόρητους να χαρακτηρίσουν το ΠΑΣΟΚ σαν το μοναδικό κόμμα διαφθοράς, αδιαφάνειας και γενάρχη των πελατειακών σχέσεων.

Επέτρεψαν και έδωσαν το δικαίωμα στους κατα κύριο λόγο υπεύθυνους της χρεωκοπίας της χώρας να το καταστήσουν υπόλογο στη συνείδηση των πολιτών.

Επέτρεψαν και έδωσαν το δικαίωμα με τις λαθεμένες πολιτικές τους επιλογές να διαρρήξουν τους δεσμούς του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με τις κοινωνικές ομάδες που το στήριζαν και το πίστευαν.

«Ου μετανοείν αλλα προνοείν χρήζει τον σοφόν άνδρα» έλεγε ο Επίμαρχος, δυστυχώς για αυτούςούτεπρονόησαν αλλά και ούτε μετανόησαν.

Γινόμαστε και σήμερα μάρτυρες της συνέχειας του διασυρμού του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και δυστυχώς χωρίς δυνατότητες παρέμβασης με αυτό το άθλιο και γελοίο παζάρι της δήθεν εκλογικής σύμπραξης αστείων κομματικών σχηματισμών και δήθεν προσωπικοτήτων για την δημιουργία της Κεντροαριστεράς.

Επί μήνες η επιτροπή θέσεων που συγκρότησαν οι ενδιαφερόμενοιδιαλογιζόταν(δύσκολο να σκεφθεί ο καθένας μόνος του) και στο τέλος μετά πολλών κόπων και βασάνων παρουσίασαν ενα κείμενο νερόβραστο που και οι ίδιοι οι συντάκτες του δεν θυμούνταντι έγραφε.

Η Κοινωνία, ο Λαός και ο τόπος δεν έχει ανάγκη απο κάποιον άλλο καινούριο πολιτικό φορέα, έχει ανάγκη απο μια πολιτική παράταξη η οποία να ξέρει και να πιστεύει στο «πώς» και με «ποιούς» μπορούμε να ξεφύγουμε από τη σημερινή μιζέρια.

Η κοινωνία, ο Λαός και ο τόπος έχει ανάγκη από μια παράταξη που να εμφορείται από συγκεκριμένες αρχές και αξίες τις οποίες θα πιστεύουν και θα υπηρετούν όσοι την ακολουθήσουν.

Αυτή η παράταξη υπάρχει, την έχουν λαβώσει,την έχουν συκοφαντήσει,την έχουν απονευρώσει, την έχουν ευτελίσει αλλά σε πείσμα όλων υπάρχει στην συνείδηση του απλού πολίτη.

Οι βασικές αρχές της ιδρυτικής της διακήρυξης είναι και σήμερα πιο επίκαιρες από κάθε άλλη περίοδο, αυτοί οι στόχοι προσαρμοσμένοι στα σημερινά δεδομένα μπορούν και πρέπει να είναι ο πυρήνας της νέας πολιτικής προτασης.

Τα κόμματα γενιούνται, μεγαλώνουν και μεγαλουργούν όταν μπορούν να συνεγείρουν την κοινωνία, όταν έχουν την δυνατότητα να κάνουν την κοινωνία να πιστέψει στο όραμά τους, να πιστέψει στις αρχές και τις ιδέες τους,να πιστέψει η κοινωνία ότι υπάρχει ελπίδα,ότι οι θυσίες και ο αγώνας δεν θα πάνε χαμένα.

Στα σαλόνια θεριεύουν οι ίντριγκες και όχι τα κόμματα, τα κόμματα αναμετριούνται στα μαρμαρένια αλώνια. Το ΠΑΣΟΚ και σήμερα μπορεί να δείξει το δρόμο της μεγάλης ΑΛΛΑΓΗΣ και του άλματος που έχει ανάγκη ο τόπος, στη νοοτροπία, στη Διοίκηση, στην οικονομία, στους θεσμούς, στη συλλογικότητα, στην κοινωνική αλληλεγγύη και στο σεβασμό του πολίτη προς το κράτος και του κράτους προς τον πολίτη.

Το χθες είναι ικανό να διδάξει αν έχεις μάτια να το διαβάσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3/9/2016

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...