Τρία θερινά εργαστήρια μουσικής ξεκινούν τη λειτουργία τους, με πρωτοβουλία του μουσικοπαιδαγωγού Γιώργου Σακελλαρίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΡΙΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ -Τρία θερινά εργαστήρια μουσικής ξεκινούν προσεχώς τη λειτουργία τους, με πρωτοβουλία του μουσικοπαιδαγωγού Γιώργου Σακελλαρίδη. -Τα εργαστήρια αυτά είναι: Α! ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Β! ΒΙΟΛΙΟΥ, ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ, ΠΟΙΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. Γ! ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε άτομα που ήδη συμμετέχουν σε ανάλογες μουσικές ομάδες, είτε θα ξεκινήσουν τώρα τη Χορωδία, ή τη μελέτη και το παίξιμο μουσικών οργάνων (βιολί - μαντολίνο), μαζί με άλλους. Διδασκαλία – Διεύθυνση: Γιώργος Σακελλαρίδης, διδάκτωρ μουσικής παιδαγωγικής. …………………………………………………………………………………………………………………………..

Α! ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ. Για παιδιά από 7 έως 14 χρόνων. ( Από τον κόσμο της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, στον κόσμο των ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ και των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ!). Κοντά στο Γιώργο Σακελλαρίδη, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, κ. Ειρήνη Γιασιράνη. Στόχοι του εργαστηρίου: Η μουσική καλλιέργεια των παιδιών. Η συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη, μέσα από ειδικό ρεπερτόριο παιδικών τραγουδιών. Η ευαισθητοποίηση τους γύρω από τις σημαντικές ανθρώπινες αξίες, μέσα από τη γνωριμία με παιδικά τραγούδια γραμμένα γι αυτό το σκοπό. Το εργαστήρι αυτό λειτουργεί Κάθε Δευτέρα από τις 9 Ιουλίου 2018 έως τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 και κάθε Δευτέρα, από τις 7.00μμ έως τις 8.00μμ. Ισχύει συνδρομή 25 Ευρώ και για τους δύο μήνες. Β! ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΙΟΛΙΟΥ – ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ – ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ. Για παιδιά από 7 έως 14 χρόνων και για ενήλικες. Το εργαστήρι αυτό απευθύνεται σε όσους ήδη συμμετέχουν στη ΜΟΥΣΙΚΗ και φυσικά σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα να κάνουν ΜΟΥΣΙΚΗ μαζί με άλλους. (Τα μουσικά όργανα δεν αγοράζονται από τους συμμετέχοντες καθώς υπάρχουν στο χώρο των μαθημάτων). Σε τούτο το εργαστήρι η ποίηση και οι προσωπικές δημιουργικές μελοποιήσεις, θα έχουν ένα σπουδαίο ρόλο- σχεδόν συν πρωταγωνιστικό - δίπλα στην εκμάθηση βιολιού και μαντολίνου και στο παίξιμο τους. Χωρίς το φόβο του λάθους και το άγχος του συναγωνισμού, καθώς η συνεργασία, η ευχάριστη ατμόσφαιρα και η συμπαράσταση του ενός προς τον άλλο, χαρακτηρίζουν κι αυτά τα μαθήματα. Το εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε Τρίτη 11.30 πμ με 12.30 το μεσημέρι, από τις 10 Ιουλίου 2018 έως τις 28 Αυγούστου 2018. Ισχύει συνδρομή 40 Ευρώ και για τους δύο μήνες. Γ! ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» Προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη. ( «Ανοιχτό» σε εν ενεργεία Χορωδούς, σε άτομα που υπήρξαν Χορωδοί και σε όσες και όσους αγαπούν το τραγούδι και θέλουν να ξεκινήσουν τώρα να τραγουδούν μαζί με άλλους σε μια Χορωδία). Στο εργαστήρι αυτό συμμετέχουν, εκτός από τον Γ. Σακελλαρίδη και οι: -Λεωνίδας Σακελλαρίδης, που θα διδάξει τεχνικές τραγουδιού. -Ο Δημήτρης Ιωσήφ (γιατρός Ω.Ρ.Λ.), που θα αναφερθεί στην υγιεινή χρήση της φωνής στο τραγούδι και την ομιλία. -Η Ειρήνη Γιασιράνη, που θα συνδέσει το τραγούδι με την ψυχική υγεία. -Η Ελένη Καλκάνη, που θα αναφερθεί στη σημασία της μελοποιημένης ποίησης. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Θερινού Εργαστηρίου Χορωδίας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», εκτός όλων των άλλων δράσεων, θα προβάλλονται άγνωστα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα 8.30μμ με 10.00μμ., από τις 9 Ιουλίου 2018 έως τις 27 Αυγούστου 2018. Ισχύει συνδρομή 25 Ευρώ και για τους δύο μήνες. Πληροφορίες – εγγραφές , στα τηλέφωνα 697 6968055 (κ. Γ. Σακελλαρίδη) ή στο 6945 889939 (κ. Ειρήνη Γιασιράνη).

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...