Το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής απο την "ΕΛΕΓΕΙΑ" στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-H Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) διοργανώνει το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής που θα λάβει χώρα από 4 - 7 Μαΐου 2016 στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Rodos Palace. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών σε θέματα γενικής ιατρικής, με έμφαση στην πρόληψη, τη ρύθμιση χρονίων νοσημάτων και τις πρόσφατες διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις. Θα υπάρχει επίσης σημαντική κάλυψη σε ευρύτερα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, νομικά και οργανωτικά θέματα που απασχολούν τους γιατρούς και τις υπηρεσίες υγείας, όπως είναι η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, η θεσμοθέτηση του οικογενειακού ιατρού, η ποιότητα στην περίθαλψη, η εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα κα.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 18.00 με τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΛΕΓΕΙΑ κ. Πρόδρομου-Μποδοσάκη Μερκούρη και των επισήμων προσκεκλημένων. Έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, η διευθύντρια του Γ.Ν Ρόδου κα Αικατερίνη Χατζηστρατή, η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κα Όλγα Ιορδανίδου, ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Χαράλαμπος Πλάτσης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χρήστος Μαντάς, ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος και οι βουλευτές του νομού.

Θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με θέμα τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των νησιωτικών περιοχών και τις προοπτικές ανάπτυξης της. Πιο συγκεκριμένα η κα Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου, τέως διευθύντρια του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σύμης, θα αναφερθεί στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά, ο κ. Θεοφάνης Μούκας, συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας Κέντρου Υγείας Έμπωνας, θα περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα νησιωτικά Κέντρα Υγείας, η κα Μαρία Φραζάκη, διευθύντρια Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω, θα σκιαγραφήσει το ρόλο των υπηρεσιών υγείας και την ευθύνη της πολιτείας στην περίθαλψη των προσφύγων και ο κ. Νικόλαος Οικονόμου, επιμελητής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου, θα παρουσιάσει ένα νέο όραμα για την νησιωτική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με τους υπάρχοντες πόρους και δυνατότητες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...