Το 2005 ήταν γκαρσόνι στη Ρόδο, χθες κέρδισε τη Eurovision!

Παίζει τένις, κολυμπάει, ενώ το 2004 ο ίδιος και η οικογένειά του γλίτωσαν από το τσουνάμι της Ιαπωνίας.

Ο 28χρονος με το εντυπωσιακό παρελθόν και το πολλά υποσχόμενο μέλλον, ο Μονς Σελμερλόβ γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1986 και από μικρός ένιωσε μεγάλη αγάπη για τη μουσική. Σπούδασε μουσική και το 2005 πήρε μέρος σε talent show της Σουηδίας, όπου κατέκτησε κατέκτησε την πέμπτη θέση και έγινε γνωστός στη χώρα του.

Εκτός από τη μουσική, ο Μονς έχει αγάπη και στο χορό και δεν δίστασε να λάβει συμμετοχή σε talent show χορού στη χώρα του, το «Let’s Dance» όπου κατέκτησε την πρώτη θέση!

Η τρίτη και... τυχερή!

Το 2007 επιχείρησε για πρώτη φορά να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision, συμμετέχοντας στο «Melodifestivalen» με το τραγούδι «Cara Mia». Δεν τα κατάφερε.

Δύο χρόνια αργότερα ξαναπροσπάθησε να πάει στη Eurovision αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2011 του έκαναν πρόταση και δέχτηκε να παρουσιάσει τηλεοπτική εκπομπή τηλεοπτική εκπομπή «Allsång på Skansen», η οποία διήρκεσε δύο χρόνια.

Το 2015 πήρε την απόφαση να… τριτώσει τις προσπάθειές του και να πάρει ξανά μέρος στο «Melodifestivalen» με το τραγούδι «Heroes». Αυτή τη φορά κέρδισε.

Αγαπά το τένις και τον Μέσι, τον σκύλο του!

Όταν δεν τραγουδάει, ο 28χρονος τραγουδιστής παίζει τένις, ποδόσφαιρο, σκι, ποδηλασία, κολύμβηση, ενώ η μεγάλη του αδυναμία είναι ο σκύλος του, που τον φωνάζει Μέσι, προς τιμήν του άσου της Μπαρτσελόνα.

Ο δεσμός και η αδυναμία του στην Ελλάδα

Ο 28χρονος νικητής της Eurovision αγαπά την Ελλάδα και μιλάει λίγα ελληνικά αφού το 2005 εργάστηκε ως σερβιτόρος στη Ρόδο.

Από τότε έρχεται στην Ελλάδα σχεδόν κάθε χρόνο και μάλιστα έχει πει ότι αγαπά πολύ την Κρήτη και τη Λευκάδα. Ιδιαιτέρως όμως την Κρήτη, όπου βρίσκεται το αγαπημένο του μέρος πάνω στη γη. Αλλά δεν αποκαλύπτει ποιο είναι γιατί θα μαζευτεί πολύς κόσμος, τονίζει. Ωστόσο, δίνει ένα στοιχείο λέγοντας ότι είναι κοντά στα Σφακιά.

Γλίτωσε από τo τσουνάμι

Το 2004 ο Σουηδός είχε μαζί με την οικογένειά του βρίσκονταν στην Ταϊλάνδη, όταν ξέσπασε το καταστροφικό τσουνάμι. Ευτυχώς, ήταν τυχεροί και γλίτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ηταν θύμα bullying

Μέσα από το τραγούδι «Heroes», ο Μονς έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα κατά του bullying, το οποίο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις παγκοσμίως, θύμα του οποίου ήταν και ο ίδιος.

Δεν μπορούσε να κάνει εύκολα φίλους μικρός και οι συμμαθητές του του φέρονταν άσχημα μέσα στην τάξη, έχει δηλώσει ο ίδιος.

Και όπως όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις, έτσι και εκείνος σώθηκε χάρη στον ένα και μοναδικό φίλο που είχε. Και τον φίλο του αυτό συμβόλιζε το ανθρωπάκι που είχε μαζί του στη σκηνή της Eurovision.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tthe toc.gr

 
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...