Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε δημοτικά σχολεία για την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την «ΚΟΙΝ.ΣΕΠ Οικονομολόγων Δωδεκανήσου» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης πραγματοποίησαν επισκέψεις  σε Δημοτικά Σχολεία της Νήσου Ρόδου (15ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου και 3ο Δημοτικό σχολείο Ιαλυσού)
Η επίσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα.
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ, η πρόεδρος της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ κα Άννα Λάζου και ο Οικονομικός επόπτης της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ κ. Νίκος Μοσχογιάννης συζήτησαν με τους μαθητές θέματα αποταμίευσης και φορολογικής συνείδησης. Τόνισαν στους μαθητές τη μεγάλη σημασία που έχει η αποταμίευση όχι μόνο για τον καθένα τους ξεχωριστά, αλλά και για την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας μιας χώρας. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν σε όλους τους μαθητές αναμνηστικοί κουμπαράδες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Όσον αφορά τη φορολογική συνείδηση η θέση του Οικονομικού επιμελητηρίου είναι ότι οι αλλαγές που επιχειρούνται με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, για να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες, θα πρέπει να στηρίζονται και σε αλλαγή νοοτροπίας. Γι’ αυτό πέρα των όποιων μέτρων εφαρμοσθούν η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να ξεκινάει από την εκπαίδευση των παιδιών και τη δημιουργία συνείδησης υποχρεώσεων προς το σύνολο.
Έχουμε διαμορφώσει και διαμορφώνουμε μία κοινωνία που στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδέα των δικαιωμάτων και των κεκτημένων. Ξεχνάμε ότι κάθε δικαίωμα και η άσκηση του προϋποθέτει και στηρίζεται σε μία υποχρέωση  το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλεια, στην ελευθερία, εθνική και ατομική στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό και στην υποχρέωση του πολίτη να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του.
Γι ‘ αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα το Οικονομικό Επιμελητήριο την καθιέρωσε ως θεσμό και πρόταση του είναι στα πλαίσια που επιχειρηθεί η βελτίωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή εισαγωγή μαθήματος Φορολογικής συνείδησης στα Δημοτικά σχολεία.
Τέλος ο πρόεδρος κ. Μιχαήλ ευχαρίστησε  θερμά το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ηλία Βασιλειάδη για την αρωγή του στην ενημέρωση των παιδιών.

ΓΙΑ  ΤΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ  Π.Τ. ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ Σ. ΜΙΧΑΗΛ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...