Το μπάσκετ ομάδων με αμαξίδιο  ενώνει λαούς - Σέρβικες και ελληνικές σημαίες θα κυματίζουν στη Ρόδο

Ρόδος,  18  Ιανουαρίου 2019

-Το μπάσκετ ομάδων με αμαξίδιο  ενώνει λαούς. Σέρβικες και ελληνικές σημαίες θα κυματίζουν στη Ρόδο»

-Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Διαχρονικό, διαπολιτισμικό άθλημα, που πρέπει όλοι να στηρίξουμε»

-Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη διαπολιτισμική γέφυρα, που καταργεί σύνορα και ενώνει λαούς, είναι ο αθλητισμός. Η ευγενής άμιλλα, που αγκαλιάζει τα έθνη, διδάσκει  στους ανθρώπους  συναγωνισμό και όχι ανταγωνισμό, ενεργοποιεί συναισθήματα, βιώνει συγκινήσεις, αποτελεί τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη διδασκαλία στα παιδιά μας. Το σωστό και πατροπαράδοτο, από τα αρχαία χρόνια αθλητικό πνεύμα στην Ελλάδα, καλλιεργεί σώμα, ψυχή και νου, κοινωνικοποιεί, αναχαιτίζει τους νέους από εθισμούς και βλαβερές συνήθειες. Ο αθλητισμός ανήκει σε όλους. Ανεξαρτήτως ηλικίας, ιδιαιτεροτήτων υγείας, γλώσσας, θρησκείας, εθνικότητας.

«Με δύο αθλητές, ενισχύεται ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος, προερχόμενους  από τη Σερβία του πολέμου,  κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεται η ομάδα: ο αθλητισμός, είναι μια τεράστια αγκαλιά που χωρά όλους. Αποφασίσαμε να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη να προσφέρουν στην ομάδα μας. Να συμμετέχουν ενεργά. Διότι αν από τις δραστηριότητές μας έλειπε το ανθρωπιστικό στοιχείο, το δυναμικό της ομάδας μας δεν θα είχε φθάσει τόσο ψηλά και δεν θα υπηρετούσε σωστά το σκοπό της. Για εμάς, είναι προσπάθεια διαχρονική, ευγενούς άμιλλας και με ευαισθησίες. Οι αθλητές μας είναι μαχητές στο παρκέ και νικητές στη ζωή.  

Φέτος οι συμπολίτες μας, θα απολαύσουν ένα διαφορετικό, συγκλονιστικό θέαμα στους αγώνες μπάσκετ με καροτσάκι, καθώς θα συμμετέχουν η ΑΕΚ και ο Π.Α.Ο. Είμαι σίγουρος για τη στήριξη του κόσμου και προσκαλούμε όσους αθλητές επιθυμούν, να συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια» τονίζει ο Πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ με καροτσάκι  Γ.Σ. Δωδεκάνησος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.

«Η υψηλού επιπέδου μπάσκετ ομάδα μας, γίνεται ακόμα πιο δυνατή, με τους δύο παίκτες από τη Σερβία. Η Σερβική Κοινότητα της Ρόδου, είναι έτοιμη να χειροκροτήσει τους συμπατριώτες της και θα είναι παρούσα σε κάθε αγώνα, προκειμένου να εμψυχωθεί η ομάδα. Η γαλανόλευκη θα συντροφεύεται από τη σερβική σημαία, δίνοντας θάρρος και κουράγιο στους αθλητές μας, που είναι πρωταγωνιστές στο μπάσκετ με τροχήλατη καρέκλα» τόνισε ο Γενικός Αρχηγός κ. Νείλος Χοσάδας.

«Οι αθλητές μας δίνουν τρίποντα στον αγώνα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Νέες προοπτικές ανοίγονται με τους δύο νέους παίκτες από τη Σερβία, καθώς η ομάδα ενισχύεται σημαντικά. Το κίνητρο του αποτελέσματος των αγώνων, είναι αξιέπαινο. Οι επιτυχίες συνεχίζονται και αυξάνονται» δηλώνει ο προπονητής της ομάδας κ. Ιωάννης Μαρουλάκης.

«Η παρουσία και η άσκηση στους αθλητικούς χώρους, από εξειδικευμένο προσωπικό, αποτελεί σπουδαίο πλεονέκτημα για όσους συμμετέχουν στην ομάδα μας. Γυμνάζοντας αυτούς τους νέους, αισθάνεσαι εντελώς διαφορετικά. Αισθάνεσαι ότι το άθλημα, μετατρέπεται σε προστάτη της ψυχικής υγείας όλων, όσων συμμετέχουμε: διοίκηση, τεχνικοί, παίκτες. Στόχος μας και φέτος, με τη συμμετοχή των δυο νέων αθλητών, είναι να πρωταγωνιστήσουμε στα γήπεδα. Και θα το πετύχουμε» είπε τέλος, ο γυμναστής κ. Γεώργιος Μποσγανάς.

Να σημειωθεί τέλος, ότι, γνωριμία από κοντά, των δύο νέων παικτών με τους συμπολίτες μας, θα γίνει στην κοπή πίττας της ομάδας, στις αρχές Φεβρουαρίου. 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...