Το ΚΗΦΗ Κοσκινού στο Δήμαρχο Ρόδου για πρωτομαγιάτικες ευχές!

δελτίο τύπου-Το ΚΗΦΗ Κοσκινού στο Δήμαρχο Ρόδου για πρωτομαγιάτικες ευχές! -Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε το ΚΗΦΗ Κοσκινού του Δήμου Ρόδου στο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, Δήμαρχο Ρόδου την Παρασκευή 28 Απριλίου. Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι ηλικιωμένοι του κέντρου, του προσέφεραν κατασκευές (στεφάνια και συνθέσεις λουλουδιών), τις οποίες δημιούργησαν οι ίδιοι ειδικά για αυτή την ημέρα.

Αρωγός όλων των πρωτοβουλιών του εξειδικευμένου προσωπικού του ΚΗΦΗ Κοσκινού η κα. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Τρίτης Ηλικίας, Αμεα και Εθελοντισμού, επισήμανε ότι τέτοιες δράσεις αποσκοπούν στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού των ηλικιωμένων, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ωφελούμενων ηλικιωμένων αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας τους.

Στη συνέχεια οι ηλικιωμένοι επισκέφτηκαν το Περιφερειακό Φυτώρια Νοτίου Αιγαίου, όπου ο υπεύθυνος κ. Νίκος Ρένεσης τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του και στους κήπους του. Τους μίλησε για τα αρωματικά φυτά της Δωδεκανήσου και τους τρόπους παραγωγής τους. Η ξενάγηση έληξε με ένα ευχάριστο περίπατο στο μονοπάτι της βιοποικιλότητας.

Στο τέλος της εκδρομής οι ηλικιωμένοι, συνοδευόμενοιπάντα από το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, κατέληξαν στις Πηγές Καλλιθέας, ξεναγήθηκαν στο μνημείο των Πηγών και απόλαυσαν τη φιλοξενία του κ. Κακούλη Γιώργου, πρόεδρου της ΔΕΡΜΑ ΑΕ κοντά στη θάλασσα. Το πρόγραμμα ΚΗΦΗ Κοσκινού συγχρηματοδοτείται την νέα προγραμματική περίοδο από το ΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...