Το Ε.Κ.Ρ, οι φορείς της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και οι εργαζόμενοι της Ρόδου συμμετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το Ε.Κ.Ρ, οι φορείς της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και οι εργαζόμενοι της Ρόδου συμμετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και στη Ρόδο η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη, 30Μαΐου 2018. Στα πλαίσια της απεργίας πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα σωματεία – μέλη της δύναμης του Ε.Κ.Ρ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην «Κοινωνικής Συμμαχίας, καθώς επίσης και των Σωματείων των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Ένστολων. Κεντρικός ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ. Σάββας Χατζησάββας, ο οποίος ανέλυσε τα αιτήματα και τους στόχους της απεργίας και κάλεσε τους εργαζόμενους της Ρόδου να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν αυτά που έρχονται το επόμενο διάστημα. Χαιρετισμούς στους απεργούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Γληνός, το Μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Κωνσταντίνος Γλεντής, ο εκπρόσωπος των Συνταξιούχων ΟΤΕ Μπάμπης Σαρρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γιώργος Γκουτζιαμάνης, ο εκπρόσωπος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Κώστας Μουτσάκης, ο Πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Ανδρέας Μαρίνος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου Βασίλης Μωραϊτης, το Μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπος Κόκκινος και το Μέλος του Δ.Σ ΕΤΕ – ΔΕΗΗλίας Μπούκλας. Όλοι εξέφρασαν τις θέσεις των φορέων που εκπροσωπούσαν. Συμφώνησαν ότι η «Κοινωνική Συμμαχία» θα πάρει μόνιμο χαρακτήρα στη λειτουργία της και θα ασχοληθεί με όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας το επόμενο διάστημα. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση και έγκριση του ψηφίσματος της απεργιακής συγκέντρωσης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ της 30ης/05/2018

Εμείς οι απεργοί,εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, καθώς και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών , επιστημονικών και κοινωνικών φορέων που συγκροτήσαμε την «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη,30 Μάη 2018, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ στην απεργιακή συγκέντρωση στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και εγκρίναμε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα: ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ :

Οχτώ λιτότητας εγκλώβισαν την χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική ασφυξία. Η ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΦΤΩΧΕΙΑ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, η ακραία ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των μόνιμων υποζυγίων – μισθωτών και συνταξιούχων, σε συνδυασμό με την ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ της ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τη γενίκευση των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ σεκατοικίες και επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ θεωρούνται «κανονικότητα».

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων που κατά χιλιάδες φεύγουν στο εξωτερικό. • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη μείωση του αφορολόγητου. • Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό με σεβασμό στο δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του. • Ανεξάρτητη δικαιοσύνη και εμπέδωση του κράτουςδικαίου. • Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας. • Κοινωνικό Κράτος. • Προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης. • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. • Δημόσια Υγεία, χωρίς αποκλεισμούς, επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με τοφάρμακο να παραμένει δημόσιο αγαθό. • Όχι στη μείωση των συντάξεων. • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου. • Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας. • Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. • Όχι στην εξαίρεση της Ρόδου από το μεταφορικό ισοδύναμο. • Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην περιοχή μας, στα καύσιμα, στα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στις μεταφορές.

Η συνεργασία των φορέων μας θα συνεχιστεί με στόχο μια Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...