Της δόσης ημών το αντίτιμον δος ημιν σήμερον....γράφει ο Προκρούστης

ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΗΜΩΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟΝ ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ-Η ζωή μας μια δόση, η η ζωή μας σε δόςεις. Παίζουν την κολοκυθιά οι Κυβερνώντες, ( μα την αλήθεια αχτύπητο δίδυμο αυτοί οι δυο Σαμαράς και Βενιζέλος) να κάνουμε εκατό τις δοςεις για χρέη στο Δημοςιο, στα Αςφαλιςτικα Ταμεία και αργότερα στις Τράπεζες, να πέσουμε στις εβδομήντα δυο και αν δεν συμφωνούν οι Τροϊκανοί τι να γίνει θα το κλείσουμε όπως μας διατάξουν, όσες και να είναι κάτι θα εισπράξουμε.
Από τα τριάντα τόσα δις που ήταν τα ανείσπρακτα χρέη στο Δημόσιο την αρχή της κρίσης το 2009 σήμερα ξεπερνούν τα εβδομήντα και μήνα με το μήνα αβγατιζουν.
Τα τριάντα τόσα ήταν χρέη στο μεγαλύτερο ποσοστό τους Εταρειων που είχαν χρεοκοπήσει και τα χαράτσια των καθυστερήσεων.
Σήμερα χρωστάμε όλοι, χρωστούν και όσοι μιλούν Ελληνικά και τώρα έχουν αρχίσει να τα μαθαίνουν λόγω " μετοικιας".
Μαγειρεύουν μια Νομοθετική ρύθμιση που εκ των πραγμάτων είναι καταδικασμένη σε αποτυχία γιατί οι υπεύθυνοι δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αιτία της υπερβολικής αύξησης των χρεών δεν είναι η τάση φοροδιαφυγής των πολιτών αλλά η πραγματική αδυναμία αντιμετώπισης της φοροεπιδρομές που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Κλιμακώνουν δήθεν την μείωση των προστίμων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων και δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα της ληστρικής εκμετάλλευσης  του πολίτη που του επιβάλλει το Δημόσιο με τους τοκιςμούς και ανατοκισμούς των καθυστερήσεων και τα διαφορά πρόστιμα και την αδυναμία  να είναι συνεπής στις επιβαλλόμενες χωρίς μέτρο και φειδω υποχρεώσεις.
Από τα εβδομήντα δις των οφειλών στο Δημόσιο τα πραγματικά χρέη δεν ξεπερνούν ούτε το σαράντα τοις εκατό του ποσού αν διαγραφούν χρέη Εταρειων και φυσικών προσώπων που δεν υπάρχουν και είναι αντικειμενική η αδυναμία της οποίας είσπραξης, δεν αναφέρομαι καθόλου στα Ασφαλιστικά Ταμεία που η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.
Οι πολίτες που έχουν υποχρεώσεις είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να πετύχουν κάποια ρύθμιση, αυτό όμως που πάλι δεδομένο είναι ότι την επαύριο δεν θα μπορεί να ανταποκριθει γιατί τα συνολικά του έσοδα δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη βασικών αναγκών.
Δυο θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης, η εξεύρεση τρόπων και μεθόδων έστω στοιχειώδους ανάκαμψης των εσόδων του οικογενειακού προυπολογισμού και το γενναίο κούρεμα η εξάλειψη των προστίμων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Δεν αποτελεί επιβράβευση των κακοπληρωτών και αδικία για τους συνεπείς φορολογούμενους είναι πράξη που ενισχύει την Κοινωνική συνοχή και την αμυδρά αίσθηση και ελπίδα ότι το Κράτος δεν είναι τόσο ταξικό και ανάλγητο.
Προκρούστης
25/10/14 - εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...