Την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ι. Σταμάτη με το συνδυασμό του ανακοίνωσε ο Στράτος Καρίκης

Την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ι. Σταμάτη με το συνδυασμό του ανακοίνωσε ο Στράτος Καρίκης.

-Ο Δρ. Παναγιώτης Ι. Σταμάτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου επί σειρά ετών εργάζεται εντατικά αναπτύσσοντας αξιόλογο διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο, γνωστό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ενδιαφέρον του υποψήφιου για προσφορά στα δημοτικά πράγματα έχει εκδηλωθεί από τη νεαρή του ηλικία, έχοντας συμμετάσχει και υπηρετήσει διαχρονικά τον τόπο μας με διάφορες ιδιότητες, οι οποίες του πρόσφεραν πολύτιμες εμπειρίες.

Πιο συγκεκριμένα, από την εργασία του έχει αποκομίσει εμπειρία σε διδακτικό και διοικητικό επίπεδο, καθώς δίδαξε σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα και υπηρέτησε ως Δάσκαλος σε Δημοτικά Σχολεία της Ρόδου, ως Προϊστάμενος και Διευθυντής αντίστοιχα στα Δημοτικά Σχολεία Δαματριάς και Κρεμαστής, ως Προϊστάμενος του 1ου γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και ως Σχολικός Σύμβουλος, προσφέροντας άοκνα, αθόρυβα και προπαντός υπεύθυνα, τις καλές του υπηρεσίες στο παιδί, στην οικογένεια και στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ρόδου και της Ελλάδας. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου, η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Μέλος επιτροπής διορισμών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Μέλος σε επιτροπές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επιπρόσθετα, από τη συμμετοχή του σε συλλόγους και αυτοδιοικητικές δομές, έχει αποκομίσει εμπειρία σε αυτοδιοικητικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Βιβλιοθηκών και Μέλος της αρχικής ομάδας προγραμματισμού του Δήμου Πεταλούδων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου, Κοινοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Γενικός Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου και Αγροτικού Συνεταιρισμού. Έχει επανειλημμένα τιμηθεί για την κοινωνική του προσφορά από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως για τη συγγραφική του προσπάθεια, με στόχο την προβολή των λατρευτικών τόπων της Ρόδου, καθώς και την τοπική ιστορία και λαογραφία της Δαματριάς.

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Δρ. Παναγιώτης Ι. Σταμάτης, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Γεννήθηκα στη Ρόδο και κατοικώ μόνιμα στη Δαματριά, από όπου κατάγομαι, με τη σύζυγό μου Μερόπη Νταβλαμάνου, η οποία είναι δασκάλα και τους γιούς μας Γιάννη και Άγγελο. Γονείς μου είναι ο Γιάννης Σταμάτης και η Σεβαστή Καλούδη, συνταξιούχοι σήμερα του ΙΚΑ και του ΟΓΑ αντίστοιχα.

Τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι μεσήλικες ροδίτες και ροδίτισσες της γενιάς μου, πιστεύω ότι είμαστε άνθρωποι που ριζώσαμε και δημιουργούμε στο σμαραγδένιο μας νησί μοχθώντας καθημερινά, με αξιοπρέπεια και εργατικότητα, τιμώντας την εργατοϋπαλληλική ή αγροτική, οικογενειακή μας καταγωγή, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Με αυθεντική πίστη στις διαχρονικές αξίες, τις παραδόσεις και τις ικανότητες του ροδιακού λαού, με ειλικρινή σεβασμό στον άνθρωπο, με έκδηλο ενδιαφέρον και αλληλεγγύη για τις μεγαλύτερες και τις νεότερες γενιές, με αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα, την παιδεία, το περιβάλλον και τον ροδιακό πολιτισμό, θέλουμε και μπορούμε να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, συμμετέχοντας ενεργά στους θεσμούς στήριξης και διοίκησης της τοπικής μας κοινωνίας, με αυτοπεποίθηση, με εντιμότητα, με δημιουργικό πνεύμα, με αισιοδοξία και προοπτική για το μέλλον, με Ροδίων Όραμα. Με την ανεξάρτητη παράταξη της συνεργασίας και της συνεννόησης, ΝΕΑ ΜΕΡΑ για τη Ρόδο. Στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Ρόδου Στράτου Καρίκη, ενός άξιου ανθρώπου με αυτοδιοικητική εμπειρία και εξαίρετο ήθος, τον οποίο εκτιμούμε και εμπιστευόμαστε. Στο πλευρό ολόκληρης της ροδιακής κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις.

Για το παρόν και το μέλλον του νησιού, των γονιών και των παιδιών μας, για το δικό μας παρόν και μέλλον, προχωράμε μπροστά, δυναμικά, όλοι μαζί. Συμπορευόμαστε με ανθρώπους αξιόλογους και ικανούς, μαζί με όσους και όσες επιλέξαμε συνειδητά να ζούμε στη Ρόδο που αγαπάμε, στη Ρόδο που θέλουμε να βελτιώνεται διαρκώς για να προσφέρει πάντα στους πολίτες και τους επισκέπτες της τα καλύτερα. Γιατί αυτά μας αξίζουν!

Η ψήφος σας, δύναμή μας. Δύναμή μας όλοι οι πολίτες του νησιού της Ρόδου, όλες και όλοι εσείς που μας γνωρίζετε, που μας εμπιστεύεστε και θα μας τιμήσετε με την ψήφο σας! Όλοι μαζί μας στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας, στον αγώνα για το συνάνθρωπο. Όλοι μαζί, για να δούμε να ανατέλλει η ΝΕΑ ΜΕΡΑ. Μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ αλλιώτικη, πρωτόγνωρη. Για τη Ρόδο. Για ένα καλύτερο αύριο».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...