Την ξεχωριστή φίλη της Ρόδου, Ισραηλινή Orna Paz τίμησε ο Δήμος Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Την ξεχωριστή φίλη της Ρόδου, Ισραηλινή Orna Paz τίμησε ο Δήμος Ρόδου – Οι Ισραηλινοί εγκαινιάζουν την φετινή τουριστική περίοδο στη Ρόδο - Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την Ισραηλινή αγορά.

Την αποκαλούν λάτρη της Ρόδου, καθώς η αγάπη αλλά και η έμπρακτη στήριξή της για τον τόπο, είναι παροιμιώδης.

Πρόκειται για την Ισραηλινή Orna Paz, η οποία από την πρώτη φορά, τον Ιανουάριο του 2000, που επισκέφθηκε τη Ρόδο, μαγεύτηκε από τις ομορφιές της, ενθουσιάσθηκε από τους ανθρώπους και τα ταξίδια της προς το νησί πύκνωσαν, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έρχεται στη Ρόδο περισσότερες από πέντε φορές το χρόνο. Λατρεύει τον ήλιο, τη θάλασσα, τις βόλτες στην Παλιά Πόλη, την ελληνική μουσική, το φαγητό. Έχει πολλούς φίλους Ροδίτες, επιθυμεί να ζήσει μόνιμα στο νησί και γιαυτό αποφάσισε να αγοράσει σπίτι εδώ για την ίδια και την οικογένεια της.

Την ξεχωριστή αυτή φίλη της Ρόδου τίμησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου, σε μία μικρή τελετή, την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της επιβράβευσης των τουριστών που αγαπούν τη Ρόδο και την επισκέπτονται επί σειρά ετών.

Η κ. Χατζηλαζάρου εξήρε και τις προσπάθειες της κ. Paz να στηρίξει τη Ρόδο, επισημαίνοντας ότι «είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι στην πρόσφατη παρουσία της Ρόδου (7- 8 Φεβρουαρίου 2017) στη διεθνή τουριστική έκθεση «International Mediterranean Tourism Market – IMTM 2017» του Ισραήλ, στο Τελ Αβιβ, η κ. Paz, επισκεπτόταν το περίπτερο της Ρόδου καθημερινά, στηρίζοντας τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, στις επαφές που είχαν με Ισραηλινούς τουριστικούς παράγοντες, προβάλλοντας τις ομορφιές του νησιού, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τη ροδίτικη γαστρονομία και τους τρόπους διασκέδασης» .

Αναφερόμενη δε στους 80 πρώτους Ισραηλινούς τουρίστες που έφθασαν αεροπορικώς στη Ρόδο, στις 2 Μαρτίου, με αεροπλάνο της εταιρίας ARKIA, αλλά και στους επόμενους 53 που ήλθαν στο νησί στις 5 Μαρτίου, η αντιδήμαρχος τόνισε: «η σαφής προτίμηση των Ισραηλινών στην Ελλάδα και τη Ρόδο, ως αγαπημένου τουριστικού και επενδυτικού προορισμού, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά και φέτος, καθώς με Ισραηλινούς εγκαινιάσθηκε η τουριστική περίοδος στην Ρόδο, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που βοηθά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου». Να σημειωθεί ότι η εταιρία ΑRKIA θα εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα, στις αρχές και στο τέλος της σεζόν, ενώ στον ενδιάμεσο χρόνο οι πτήσεις θα είναι αυξημένες.

Γεγονός είναι βέβαια πως οι τοπικοί φορείς της Ρόδου και οι τουριστικοί παράγοντες, δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγορά του Ισραήλ, καθώς η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ στη χώρα μας και ειδικότερα στη Ρόδο παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Αδιάψευστοι μάρτυρες οι αριθμοί, αφού το 2015 οι Ισραηλινοί που επισκέφθηκαν τη Ρόδο έφθασαν τους 111.992 και το 2016 τους 134.048, παρουσιάζοντας αύξηση 20%, ενώ η κίνηση των αεροσκαφών σημείωσε αύξηση της τάξεως του 10% . «Τα μηνύματα από την Ισραηλινή αγορά είναι ενθαρρυντικά. Η συγκεκριμένη αγορά παρουσίασε αυξητική τάση το 2016 και αναμένουμε σημαντική βελτίωση και τη φετινή τουριστική περίοδο. Τη ζητούν οι επιχειρηματίες της πόλης καθώς οι Ισραηλινοί τουρίστες θεωρούνται από τους καλύτερους, διασκεδάζουν, καταναλώνουν και κινούνται δίνοντας ανάσα στην τοπική αγορά της Ρόδου» υπογράμμισε τέλος, η κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...