Την απεμπλοκή της Περιφέρειας από  το Κτηματολόγιο Ρόδου εισηγούνται οι προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, μετά τον προπηλακισμό τους από υπάλληλο του Κτηματολογίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Την απεμπλοκή της Περιφέρειας από  το Κτηματολόγιο Ρόδου εισηγούνται οι προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, μετά τον προπηλακισμό τους από υπάλληλο του Κτηματολογίου.

- Με προσχηματικά και άκρως προσβλητικά για δημόσια υπηρεσία επεισόδια, το Κτηματολόγιο Ρόδου, από την πρώτη μέρα υπονομεύει την απογραφή και μεταφορά του αρχείου του,  καταγγέλλουν οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες, με επιστολή τους προς Περιφερειάρχη, Υπουργό Δικαιοσύνης και Εισαγγελέα

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Η αήθης επίθεση υπαλλήλου του Κτηματολογίου Ρόδου, με την ανοχή του παρόντος στο πρωτοφανές περιστατικό  Διευθυντή της εν λόγω υπηρεσίας, οδήγησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να ζητήσουν από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο την διακοπή των εργασιών και την διάλυση της σχετικής εργολαβικής σύμβασης που έχει συνάψει η Περιφέρεια, για την αποκατάσταση του κτηρίου του Κτηματολογίου.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη επιστολή την οποίαν απευθύνουν στον Περιφερειάρχη και κοινοποιούν στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΝΑΙ, Μανώλης Μαριάς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων, Γιάννης Παπαϊωάννου, αναφέρουν ότι μετά το παραπάνω περιστατικό, «καθίσταται σαφές ότι η άμεσα ενδιαφερόμενη υπηρεσία που στεγάζεται στον εν λόγω χώρο, δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην απογραφή του κτηματολογικού αρχείου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, - όπως έχει επανειλημμένως υποδειχθεί από τον τεχνικό ασφαλείας - προκειμένου εν συνεχεία να εκτελέσουμε το έργο αποκατάστασης του κτιρίου του Κτηματολογίου και η υπηρεσία του Κτηματολογίου Ρόδου επιμένει με τρόπο απολύτως προσχηματικό και εν προκειμένω προσβλητικό για τη λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας, να συνεχίζει να αποφεύγει την απογραφή του αρχείου, δημιουργώντας επεισόδια όπως αυτό που έλαβε χώρα στις εχθές, 01-07-2021».

 

Το πρωτοφανές περιστατικό που καταγγέλλουν οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και που ρίχνει φως στην σκόπιμη παρελκυστική τακτική που ακολουθείται από το Κτηματολόγιο,  από την πρώτη στιγμή που η Περιφέρεια  θέλησε να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημά του, συνέβη το πρωί της 1ης Ιουλίου 2021, όταν κλήθηκαν από τον Διευθυντή του Κτηματολογίου Ρόδου για αυτοψία στο κτήριο, μετά από την πτώση σοβάδων στο εσωτερικό του. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των μηχανικών της Περιφέρειας,  διαπιστώθηκε παράνομη βιντεοσκόπηση και φωτογράφισή τους από τον υπάλληλο του Κτηματολογίου, Θεόδωρο Καραγιάννη, ο οποίος βρισκόταν εντός του Κτηματολογίου χωρίς προστατευτικό κράνος, και ο οποίος, χωρίς λόγο και αιτία,  παρουσία του Διευθυντή του Κτηματολογίου, εκτόξευσε απειλές και προσβολές σε έντονο ύφος, στα στελέχη της Περιφέρειας,  χωρίς  ο παρών στο περιστατικό προϊστάμενός του, να τον επιπλήξει ή να το ανακαλέσει στην τάξη.

Επισημαίνουν επίσης ότι αρκετοί εκ των υπαλλήλων του Κτηματολογίου βρίσκονταν στο χώρο, χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, ήτοι να φέρουν τα προστατευτικά κράνη που τους έχουν χορηγηθεί,  παρά το ότι σύμφωνα με τον τεχνικό ασφαλείας τους έχουν γίνει επανειλημμένως υποδείξεις και συστάσεις επί αυτού του θέματος.

 

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το Κτηματολόγιο Ρόδου τεχνηέντως προσπαθεί να αποφύγει την απογραφή του αρχείου και τη μεταφορά του στον χώρο που έχει διαθέσει ο Δήμος Ρόδου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επισκευής του κτηρίου, που,  όπως επανειλημμένως έχει επισημανθεί, δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν με το κτήριο σε λειτουργία.

Κατόπιν αυτής της προσβλητικής και καταφανώς παρελκυστικής συμπεριφοράς του Κτηματολογίου Ρόδου, οι δύο προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας , εισηγούνται στον Περιφερειάρχη την αποχώρηση από το Κτηματολόγιο, την διακοπή των εργασιών και την διάλυση της εργολαβικής σύμβασης.

 

Επισυνάπτεται η επιστολή προς τον Περιφερειάρχη , η οποία κοινοποιείται και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, όπως και στον Εισαγγελέα.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Η επιστολή

ΘΕΜΑ: Εισήγηση της υπηρεσίας μας αναφορικά με την εξέλιξη του έργου: «Εργασίες Αποκατάστασης του κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου» κατόπιν αήθους και προσβλητικής συμπεριφοράς εις βάρος υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας στα πλαίσια αυτοψίας στο χώρο των εργασιών.

Η Υπηρεσία μας, παρότι υποστελεχωμένη, συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της στην επισκευή και αποκατάσταση του κτηρίου του Κτηματολογίου Ρόδου και ολοκλήρωσε τάχιστα τις απαραίτητες διαδικασίες για την σύνταξη μελέτης, δημοπράτησης και εγκατάστασης αναδόχου εταιρείας. Ακολούθως και σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως προκύπτει και από το με αρ. πρωτ. 1695 οικ /14-05-2021 έγγραφο της ΥΔΟΜ Ρόδου έπειτα από αυτοψία της, ολοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικές εργασίες, ώστε να είναι δυνατή η είσοδος των εργαζομένων - με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας - για την απογραφή και μεταφορά του αρχείου του Κτηματολογίου. Αναμένει δε την προαναφερόμενη μεταφορά του αρχείου ούτως ώστε να δοθεί εντολή στην ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει στις κυρίως εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου. Το πρωί της Πέμπτης 1 Ιουλίου 2021, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Δ/ντη του Κτηματολογίου Ρόδου, ο οποίος μας ενημέρωσε για πτώση επιχρισμάτων εντός του κτηρίου του Κτηματολογίου, αρμόδιοι μηχανικοί της Υπηρεσίας μας μετέβησαν άμεσα στο χώρο των εργασιών του κτηρίου, όπου διαπιστώθηκε μικρή πτώση επιχρισμάτων σε σημείο στο οποίο είχε πραγματοποιηθεί επέμβαση σε προγενέστερο χρόνο της παρούσας εργολαβίας. Στη συνέχεια, η Υπηρεσία μας, ως όφειλε ειδοποίησε την Υπηρεσία Δόμησης Ρόδου, καθότι αρμόδια Υπηρεσία, ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψία και να επιληφθεί του θέματος ως προς την επικινδυνότητα των εισερχομένων στο κτήριο.

Δυστυχώς όμως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των μηχανικών της Υπηρεσίας μας στο Κτηματολόγιο Ρόδου για την επιθεώρηση του κτηρίου στις 01-07-2021 ώρα περί της 09:30 π.μ., αίφνης διαπιστώθηκε παράνομη βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση των στελεχών μας, από τον υπάλληλο του Κτηματολογίου, κο Καραγιάννη Θεόδωρο, ο οποίος βρισκόταν εντός του Κτηματολογίου χωρίς προστατευτικό κράνος, και ο οποίος, χωρίς λόγο και αιτία, παρουσία του Διευθυντή του Κτηματολογίου, εκτόξευσε απειλές και προσβολές σε έντονο ύφος, στα στελέχη μας, χωρίς δυστυχώς, ο παρών στο περιστατικό προϊστάμενός του, να τον επιπλήξει ή να το ανακαλέσει στην τάξη. Οφείλουμε να σας τονίσουμε ότι οι προαναφερθείσες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ομαλή και ταχεία πρόοδο των εργασιών του έργου, οι οποίες γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν, ώστε ταυτόχρονα, να προχωρήσει και η επιδιωκόμενη απογραφή και μεταφορά του αρχείου του Κτηματολογίου το συντομότερο δυνατόν. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι αρκετοί εκ των υπαλλήλων του Κτηματολογίου βρίσκονταν στο χώρο, χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, ήτοι να φέρουν τα προστατευτικά κράνη που 2 τους έχουν χορηγηθεί, παρά το ότι σύμφωνα με τον τεχνικό ασφαλείας τους έχουν γίνει επανειλημμένως υποδείξεις και συστάσεις επί αυτού του θέματος.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι η άμεσα ενδιαφερόμενη υπηρεσία που στεγάζεται στον εν λόγω χώρο, δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην απογραφή του κτηματολογικού αρχείου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, - όπως έχει επανειλημμένως υποδειχθεί από τον τεχνικό ασφαλείας - προκειμένου εν συνεχεία να εκτελέσουμε το έργο αποκατάστασης του κτιρίου του Κτηματολογίου και η υπηρεσία του Κτηματολογίου Ρόδου επιμένει με τρόπο απολύτως προσχηματικό και εν προκειμένω προσβλητικό για τη λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας, να συνεχίζει να αποφεύγει την απογραφή του αρχείου, δημιουργώντας επεισόδια όπως αυτό που έλαβε χώρα στις εχθές, 01-07-2021. Σε κάθε περίπτωση, εισηγούμαστε δια του παρόντος τη διακοπή των εργασιών τις οποίες εκτελούμε και την διάλυση της σχετικής εργολαβικής σύμβασης και αναμένουμε τις δικές σας οδηγίες.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ: 1. Υπουργό Δικαιοσύνης email: Grammateia@justice.gov.gr 2. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Δικαιοσύνης email: gensecretary@justice.gov.gr 3. Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας Υπουργείου Δικαιοσύνης email: ty@justice.gov.gr 4. Υπουργείο Δικαιοσύνης, Γεν. Δ/νση Β’, Δ/νση Δ9, Τμήμα Συμβολαιογραφείων και Υποθηκοφυλακείων Β6 email: EHassani@justice.gov.gr 5. Κτηματολόγιο Ρόδου email: kthmrodou@yahoo.gr 6. Δ/νση Πολεοδομικών Εφαρμογών – Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) Δήμος Ρόδου, email: ypdomisis@rhodes.gr 7. Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου Τηλ. 22410-27601 Fax: 22410-21000 email : eisprotrod@hotmail.com 8. Εφετείο Δωδεκανήσου email: Efeteio.Dodekanisou@gmail.com 9. Ανάδοχο εταιρεία «ΛΕΡΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» email: ilerias@teemail.gr ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 1.Δ.Τ.Ε.Δ 2.Τ.Ε.Ε. 3. Ιατρίδη Μ. 4. Χριστοδούλου Ε. 5.Φ.Ε. 05/2021 Ο Προϊστάμενος Τ.E.Ε. Ο Προϊστάμενος Δ.Τ.Ε. Παπαϊωάννου Ιωάννης Μαριάς Εμμανουήλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...