Τζιζ - κέικ με φράουλα - Toυ διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Τζιζ - κέικ με φράουλα

Θερμίδες: 195 Μερίδες: 8 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10-12 λεπτά Περιγραφή:

Οι φράουλες είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C που συναντάμε στο βασίλειο των φρούτων Περιέχουν μέχρι 77mg ανά 100 γραμμάρια. Είναι, επίσης , ένα από τα καλύτερα φυσικά διουρητικά, πράγμα που τις κάνει ιδιαίτερα κατάλληλες για δίαιτα ή για όσους ακολουθούν κάποιο ειδικό πρόγραμμα κατά τις υπέρτασης.

Υλικά για τη βάση

100 γρ μπισκότα Digestive 50 γρ μαργαρίνη light λιωμένη

Υλικά για την κρέμα 350 γρ ανθότυρο 25 γρ ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας (80 γρ) μέλι 150 γρ γιαούρτι άπαχο Χυμό από λεμόνι και το ξύσμα του 3 ασπράδια αυγού 225 γρ φράουλες 3 φύλλα ζελατίνης (15 γρ)

Εκτέλεση για τη βάση

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα 1 δαχτυλίδι διαμέ. 20 εκατοστών και ύψους 4 εκατοστά. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Εκτέλεση για την κρέμα

Ανακατεύουμε καλά το ανθότυρο, τη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέτουμε το άπαχο γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει σε πολύ λίγο ζεστό νερό, ανακατεύοντας γρήγορα. Στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν κρυώσει, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τις φράουλες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...