ΤΕΕ και ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδ/σου: Προκλητική επίθεση εναντίον συναδέλφου μηχανικού στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Προκλητική επίθεση εναντίον συναδέλφου μηχανικού στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του»

-Πρόσφατα συνάδελφος μηχανικός εν ώρα υπηρεσίας, έγινε αποδέκτης πρωτοφανούς επίθεσης.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος της οποίας έχουν καταλογιστεί πρόστιμα για αυθαίρετη κατασκευή σε παραθαλάσσια περιοχή πλησίον της πόλεως της Ρόδου και υπάρχει σήμα διακοπής εργασιών, όταν ενημερώθηκε ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα του για ηλεκτροδότηση καντίνας στην περιοχή αυτή, έβρισε με χυδαίο και σεξιστικό τρόπο την προϊσταμένη της υπηρεσίας και παράλληλα την απείλησε με χειροδικία.

Το αποκορύφωμα όλων ήταν η κατάθεση και μηνυτήριας αναφοράς εναντίον της συναδέλφου, διότι «θίχθηκε βάναυσα η τιμή και η υπόληψή του» για «παράβαση καθήκοντος» και «για πρόκληση τρόμου και ανησυχίας». Θεωρούμε το γεγονός ανεπίτρεπτο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε μία ευνομούμενη πολιτεία, τέτοιου τύπου συμπεριφορές, εξύβρισης, απειλών και επίδειξης εξουσίας πρέπει να είναι καθολικά καταδικαστέες. Καλούμε το Δήμο Ρόδου να στηρίξει με κάθε τρόπο τη συνάδελφο για τις επιθέσεις που δέχθηκε στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της και τήρησης της νομιμότητας.

Επίσης, καλούμε το Δήμο Ρόδου να εξετάσει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι στο μισθωτήριο της έκτασης μετέχει ως συμβαλλόμενος και οι παράνομες κατασκευές δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί. Δηλώνουμε με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ότι θα στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας, οι οποίοι συχνά καλούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες να προασπίσουν το Δημόσιο συμφέρον.

Για την Δ.Ε. του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Για το Δ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου

Ιάκωβος Γρύλλης Μίκα Μιχαλάκη Πρόεδρος Πρόεδρος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...