Τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Πάτμου καθάρισαν τις παραλίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.-Πάτμος, καθαριότητα παραλίας από τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων 17 10 2014.
Το Λιμεναρχείο Πάτμου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα καθαριότητας ακτών 2014 οργάνωσε περιβαλλοντική δράση μεγάλης κλίμακας, στην παραλία-βυθό Διακόφτι .
Είχαμε συμμετοχή από τα τρία Δημοτικά Σχολεία οικισμών Κάμπου, Σκάλας και Χώρας. Ο Δήμος Πάτμου διέθεσε όχημα, σκάμνες, τραπέζια και εργαζόμενο που γνωρίζει και ασχολείται με καταδύσεις  . Η  HELMEPA  ενημερώθηκε για την  δράση θα την εντάξει-προβάλει στο δικό της δίκτυο ενημέρωσης. Η  περιβαλλοντική επιτροπή του Δήμου Πάτμου είχε εκπρόσωπο για βοήθεια στην παραλία .Το τουριστικό πρακτορείο ASTORIA TRAVEL διέθεσε δωρεάν το λεωφορείο για μεταφορά των μαθητών. Η ομάδα PATMOS HABITATS κάλυψε τα έξοδα εκτυπώσεων-αναλώσιμα βουτιάς εθελοντών δυτών. Η ομάδα εθελοντών δυτών Πάτμου ήταν εκεί και έκανε καθαριότητα βυθού. Η ΟΙΚΟ ΠΑΤΜΟΣ ήταν εκεί να μαζέψει όλα τα υλικά που βγήκαν από βυθό και παραλία….
Οι περιβαλλοντικές δράσεις στην Πάτμο έχουν άλλη διάσταση και αξία πλέον λόγω τη  πολυπληθής    συμμετοχής  φορέων-ομάδων από διαφορετικούς χώρους.
Τα παιδιά  χάρηκαν την όλη διαδικασία που είχε εκπαιδευτικό σκοπό και χαρακτήρα βιωματικής μάθησης.
Στο τέλος της δράσης,  ο Λιμενάρχης Πάτμου, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. ΣΙΑΡΜΠΑΣ Στυλιανός  έδωσε στα παιδιά την αφίσα της HELMEPA με τον χρόνο ζωής των υλικών μέσα στο νερό και έπαινο συμμετοχής στην περιβαλλοντική δράση. Η υπηρεσία έχει στο αρχείο της φωτογραφίες και στατιστικά στοιχεία των υλικών που μάζεψαν οι μαθητές.
Ευχαριστίες στα Μ.Μ.Ε. που προβάλλουν τέτοιες δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...