Τα ομορφότερα σκυλιά είναι από την Κάρπαθο, του Μανώλη Δημελλά

Τα συναντάμε παρατημένα και βρώμικα στις έρημες γωνιές του νησιού κι έπειτα συνήθως αποστρέφουμε το βλέμμα στην άλλη κατεύθυνση, πετάμε κάτι για την άδικη κοινωνία και τους άσπλαχνους ανώνυμους ιδιοκτήτες, που ενώ στην παρέα τους το παίζουν πονετικοί φιλόζωοι, στην πραγματικότητα είναι ασυνείδητοι, που αφήνουν ζωές στο δρόμο.

Χρονιάρες μέρες δε χωράνε γκρίνιες, ούτε για τον Δήμο του νησιού, που καθυστερεί και περιμένει να αλλάξουν από μόνες τους οι νοοτροπίες για τα αδέσποτα, ούτε για τους δειλούς γονείς-ιδιοκτήτες, που κάθε τόσο εγκαταλείπουν τα κουτάβια τους ή τα κακοποιούν.

Αλήθεια, έχετε προσέξει τα παρατημένα κουτάβια της Καρπάθου;

Τότε δεν μπορεί να μη σταθήκατε για μια στιγμή στα μάτια τους κι αν είσαστε λιγάκι ευάλωτοι μα τότε σίγουρα θα τα ερωτευόσασταν!

Αγνοούμε πως βρέθηκαν τόσο όμορφες και σπάνιες ράτσες στο νησί, να όμως που σήμερα τα παιδιά τους έχουν μοναδική γοητεία και χάρη και είναι στολίδια για το τόπο!

Σκυλιά συνήθως μικρού μεγέθους, μοναδικής μικτής ράτσας, σπάνιας ομορφιάς και καλωσύνης, βολικά για τις μετακινήσεις και για γνωριμίες!

Απόδειξη οι δεκάδες ανάδοχοι γονείς τους σε όλο τις γωνιές του πλανήτη.

Οι διασταυρώσεις της Καρπάθου δεν έχουν διαβατήρια και pedigree κι όμως είναι οι πιο αγνοί κάτοικοι, όπως συμβαίνει σε κάθε τόπο.

Κόντρα στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία, στο νησί γίνεται μια σημαντική προσπάθεια μόνο από ιδιώτες, στις σελίδες Animal Welfare Karpathos και Safehouse for Karpadogs, εκεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από ζωάκια, που ψάχνουν δίποδο σύντροφο για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οι γιορτές είναι η ευκαιρία να ζεσταθούν οι καρδιές μας, καλά είναι τα φωτάκια κι προσμονή των δώρων, όμως αν δεν κάνει κύκλο η ενέργεια, αν δεν προσφέρουμε στα υπόλοιπα πλάσματα κάτι από εκείνα που τους στερήσαμε, τι μπορούμε να περιμένουμε από έναν πλανήτη που έχουμε ξεζουμίσει;

Η πιο μικρή προσφορά στα αδέσποτα πιάνει τόπο και μας κάνει λίγο καλύτερους.

Μπορεί τα αδεσποτάκια της Καρπάθου να είναι τα πιο όμορφα σε όλη τη γη, αλλά αυτό δεν μας απαλλάσσει από την πιο μεγάλη ευθύνη, πρέπει να τα στειρώνουμε!

Περισσότερες πληροφορίες

Animal Welfare Karpathos: https://www.facebook.com/groups/animalwelfarekarpathos/

Safehouse for Karpadogs:

https://www.facebook.com/groups/1224797297572923/?fref=ts

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...