Ταξιδεύοντας με τις ..γεύσεις στο Ν.Αιγαίο - 1ος σταθμός Λέρος, Της Πίτσας Χατζή

Ταξιδεύοντας με τις ..γεύσεις στο Ν.Αιγαίο - 1ος σταθμός Λέρος -Της Πίτσας Χατζή -Μια ιδιαίτερη γαστρονομική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες της πανέμορφης Λέρου την Κυριακή της 29ης Ιουλίου ! Ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδ/σου διοργάνωσε την οινογαστρονομική βραδιά με καταπληκτικές και πεντανόστιμες συνταγές απο τοπικά προϊόντα του νησιού για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Λέρου. Εν οψει μάλιστα των εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα περισσότερα νησιά του Νησιωτικού μας Συμπλέγματος τον επόμενο χρόνο ,δεδομένου οτι το 2019 η Περιφέρεια Ν.Αιγαίου εχει ορισθεί ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης ηταν μια καλή ευκαιρία για το νησί της Λέρου να παρουσιάσει τις εξαιρετικές επιδόσεις της στην τοπική γαστρονομία μαγεύοντας τους ουρανίσκους ολων οσων επισκέφθηκαν τον χώρο των εκδηλώσεων .

Τα φώτα οπως ηταν αναμενόμενο συγκέντρωσαν οι προσκεκλημένοι Chefs της βραδιάς ,

Γιάννης Χατζηγρηγορίου υπεύθυνος chef N.Aiγαίου και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων ,

Νίκος Κουλούσιας executive chef και ..chef των Βασιλέων οπως πλέον τον αποκαλούν μετά την επαγγελματική του συμμετοχή στους βασιλικούς γάμους του πρίγκηπα Χάρυ της Αγγλίας με την ηθοποιό Μέγκαν Μάρκλ

Νίκος Κουρούπης -Αγάλλου executive chef ,μέλος του ΔΣ της λέσχης Αρχιμαγείρων

οι οποίοι σε συνεργασία με ντόπιους chef της Λέρου απογείωσαν τις αισθήσεις και χάρισαν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία ,αποσπώντας θετικά σχόλια και τον θαυμασμό ολων .

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και συγκινητικό. Η εκδήλωση αυτή είχε προγραμματιστεί αρκετό καιρό πρίν τα θλιβερά γεγονότα της καταστροφικής πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι ,που συνέπεια του ολέθρου αυτού ηταν να χαθούν τόσοι συνάνθρωποι μας ! Δυστυχώς στην πύρινη αυτή κόλαση η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας εχασε εναν δικό της άνθρωπο ,εναν αξιο συνάδελφο της τον pastry chef και μέλος της Λέσχης Παναγιώτη Κοκκινίδη ο οποίος απανθρακώθηκε μαζί με ολη του την οικογένεια!

Η εκδήλωση λοιπόν αυτή ως ελάχιστο φόρο τιμής ,αφιερώθηκε στην μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κοκκινίδη και ολων των τραγικών θυμάτων της πυρκαγιάς . Επίσης να αναφέρουμε την σημαντική πρωτοβουλία των συμμετεχόντων ,μέρος των εσόδων της πετυχημένης εκδήλωσης να διατεθεί για αγορές νοσοκομειακού υλικού για τις ανάγκες του Νοσοκομείου της Λέρου !

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...