Σύσκεψη υποψηφίων εκπαιδευτικών με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Ρόδου και στο Νότιο Αιγαίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε στις 28/9  με επιτυχία  η σύσκεψη που οργάνωσαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι εκπαιδευτικοί της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια με την παρουσία και παρέμβαση των επικεφαλής των ψηφοδελτίων, Τάκη Πότσου στο Δήμο και Γιάννη Αγγέλου στην Περιφέρεια.

Μέσα από τις παρεμβάσεις και τη συζήτηση αναδείχθηκαν όλα τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας που άπτονται της ευθύνης της Τοπικής  Διοίκησης, όπως τα παμπάλαια και ακατάλληλα σχολικά κτήρια, η ελλιπής συντήρησή τους, η πλήρης απουσία αντισεισμικών ελέγχων , τα επιπλέον οικονομικά βάρη που θα φέρει στοΡοδιακό λαό η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων με ΣΔΙΤ, το πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία, ιδιαίτερα στα Ειδικά Σχολεία λόγω ανυπαρξίας δημοσίων μέσων μεταφοράς και εξάρτησης από ιδιώτες αποκλειστικά, το ζήτημα της στέγασης αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που έρχονται στο νησί και τα υπέρογκα ενοίκια που καλούνται να πληρώσουν, το στοίβαγμα μικρών παιδιών σε κοντέινερ για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και πολλά άλλα.

Τονίστηκε ότι όλα τα παραπάνω συνδέονται με την πολιτική που τα βάζει όλα στη ζυγαριά κόστους-οφέλους και είναι η πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών που πίνουν νερό στο όνομά της και συμφωνούν  στο ακέραιο γι’αυτό και ούτε θέλουν ούτε μπορούν να διεκδικήσουν λύσεις.

Γι’αυτό στις 8 του Οκτώβρη στηρίζουμε και ψηφίζουμε ΛαΪκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια! Αφήνουμε το «πάμε και όπου βγει» και αποφασίζουμε να το «πάμε αλλιώς»!Γεμίζουμε την κάλπη με κόκκινα γαρύφαλλα!

Ρόδος, 29/9/2023

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...