Σύμη: Από τη μια τουρισμός και από την άλλη εξαθλίωση! Επιστολή αγανακτισμένου κατοίκου του νησιού

Λαβαμε την παρακάτω επιστολή μαζί με την φωτογραφία που δημοσιεύουμε απο κάτοικο της Σύμης για την ανικανότητα του ελληνικού κράτος να δώσει μια λύση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης στο πανέμορφο νησί. Ο αναγνωστης μας γράφει: Η φωτογραφία για του λόγου το αληθές (δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρεθώ πιο κοντά για μια φωτογραφία εσωτερικά του κτιρίου) ! Κάθε ημέρα καταφθάνουν τουλάχιστον 50 άνθρωποι και διαμένουν κάποιες ημέρες στον δρόμο ή και σε τελείως ακατάλληλους χώρους ,π.χ. άυλη Αστυνομίας ,Λιμεναρχειου κτλ.

Την στιγμή αυτή ,τουλάχιστον 140 άτομα βρίσκονται στον χώρο του παλιού ταχυδρομείου!!! Εκει οπου δεν χώραγαν 2-3 υπάλληλοι και τα δέματα!

Απίστευτο και όμως Ελληνικό!

Φυσικά ο χώρος είναι πολύ μικρός και οι άνθρωποι αυτοι κάθονται στα σκαλιά και στον δρόμο. Χωρίς ίχνος ρατσισμού , αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι φορείς διαφόρων ασθενειών . Μην ξεχνάμε τις τελευταίες εξάρσεις στην Μεσοποταμία και την Αφρική π.χ. Εμπολα . Ο ένας Ιατρός του νησιού  δεν έχει χρόνο για τους ντόπιους και τους τουρίστες , αυτούς θα κοιτάξει; Αν υπάρξει κάποια επιδημία τι θα γίνουμε; Ποιος μπορει να το αποκλεισει;



Βρίσκονται σε κοινη θεα στην εισοδο του λιμανιου ,Αυγουστιατικα, θελουμε και τουρισμο!!! Απο την μια πλευρα περιπου καθημερινα 1000 τουριστες να διασκεδαζουν , να τρωνε να βγαζουν φωτογραφιες και απο την αλλη η εξαθλιωση. Πολιτισμος!



Η λυση πρεπει να ειναι τελικη , να βρεθει ενας καταλληλος χωρος στο νησι ή μετα απο 1 ημερα το πολυ να φευγουν για αλλα μερη. Ομως οχι η λυση η οποια προτεινεται τελευταια , να δημιουργηθει χωρος μονιμης κρατησης μεταναστων στην Συμη στους χωρους της Αστυνομιας και στο παλιο ταχυδρομειο η οποια ειναι τουλαχιστον αφελης. Σιγουρα καποια συμφεροντα μας εχουν αποκρυψει!

Δυστυχως δεν υπαρχει βουληση απο τους τοπικους αρχοντες και δεν υπαρχει αντιδραση απο την τοπικη κοινωνια... μεχρι να γινει κατι.
Φυσικα αυτοι οι ανθρωποι εχουν το δικαιωμα στην ζωη , αλλα ειμαστε σιγουροι οτι η Συμη δεν προτεινετε για αυτο που παει να γινει.
Ευχαριστω για τον χρονο σας.

κάτοικος Σύμης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...