Συνεχίζεται η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από Τεχνικά Συμβούλια, Επιτροπές, Διαγωνισμούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ρόδος, 9 Φεβρουαρίου 2016-Συνεχίζεται η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από Τεχνικά Συμβούλια, Επιτροπές, Διαγωνισμούς. Το πλαίσιο του προτεινόμενου νομοσχέδιου δεν μπορεί να αποτελέσει βάση διαλόγου και συζήτησης.

Σε συνέχεια αποφάσεων του ΤΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ συνεχίζεται σε όλη τη χώρα η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από τεχνικά συμβούλια, επιτροπές, διαγωνισμούς. Στην Δωδεκάνησο από τις 18 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό μέχρι σήμερα, δεν πραγματοποιήθηκαν :

• Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δημοσίων Έργων Δωδεκανήσου και ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ στη ΡΟΔΟ • Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ στην ΚΩ • Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ (ΣΥΠΟΘΑ) Αντίστοιχα, οι δημοπρασίες και οι διαγωνισμοί που αναβλήθηκαν είναι οι εξής: • Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοπρασία στο Δήμο Κω με θέμα: ΔΙΑΝΟΙΞΗ - ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ ΣΤΑ ΟΙΚ. ΤΕΤΡΑΓ. 379,378 ΚΑΙ 360 ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΩ. Προϋπολογισμός: 233.700,00Ε Πρόχειρος διαγωνισμός ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ με θέμα: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΘΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΕΡΣΑΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ. Προϋπολογισμός: 26.500,00Ε και • Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 Δημοπρασία στο Δήμο Κω με θέμα: Διανοίξεις δρόμων σχεδίου πόλεως στο Πλατάνι και παράπλευρα της υπό διάνοιξη περιμετρικής οδού (Οδοί Αττάλου, Αρτέμιδος, Αρχ. Γαβριήλ και Χάλκης). Προϋπολογισμός: 185.000 Ευρώ

Η συμμετοχή μας στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016, μαζί με άλλους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς υπήρξε μαζική, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο κατά του ασφαλιστικού. Θα πρέπει να τονιστεί ότι ενδεχόμενη εφαρμογή του, οδηγεί μαθηματικά στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, θα επιτείνει ύφεση, αβεβαιότητα, ανεργία και την μαζική μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας. Σκοπός των δράσεων αυτών, αλλά και των μετέπειπα κινητοποιήσεων μας, είναι η απόσυρση αυτού του άδικου, μη βιώσιμου, αντι-ασφαλιστικού και αντιαναπτυξιακού νομοσχεδίου. Σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ που συνεδρίασε στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι διεκδικούμε την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου και ότι πάνω σε αυτό το πλαίσιο της κυβερνητικής πρότασης δεν υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε διάλογο.

- Ζητούμε την κατανόηση από πολίτες και επιχειρήσεις για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στους σχεδιασμούς τους, αλλά η συνέχιση των κινητοποιήσεων εκ μέρους μας αποτελεί μονόδρομο. Αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτό είναι οι κυβερνητικές επιλογές για το ασφαλιστικό. - Καλούμε τους συναδέλφους μηχανικούς να συνεχίσουν να συμμετέχουν δυναμικά στις δράσεις που έχουν αποφασισθεί μέχρι τώρα και σε αυτές που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διαστημα, καθώς προβλέπεται κλιμάκωση κινητοποιήσεων. - Καλούμε τους Βουλευτές Δωδεκανήσου να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, εάν αυτό έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Αντιστεκόμαστε, για την Επαγγελματική επιβίωση και την Αξιοπρέπεια μας. • Ιάκωβος Γρύλλης Πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου • Μίκα Μιχαλάκη Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου • Θωμάς Μητσόπουλος Πρόεδρος ΠΕΔΜΕΔΕ Δωδεκανήσου • Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου • Νίκος Οικονόμου Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών • Δημήτρης Σταυρούλης Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων • Παναγιώτης Τσιράκος Πρόεδρος Συλλόγου Τοπογράφων Δωδεκανήσου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...