Συνέντευξη του Γιώργου Πόκκια για τις δράσεις της ΑΝΔΩ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 19-12-2014
-ΘΕΜΑ 1ο
-Υποβλήθηκε από την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. στις 15/12/2014 η πρόταση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συμμετοχή στο έργο: «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της Ανάπτυξης και Προώθησης των Κοινωνικών -Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας» με προβλεπόμενο προϋπολογισμό 1.100.000€.
Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. ανέλαβε ως συντονιστής εταίρος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ: «Κοινωνική Συνεργασία Νοτίου Αιγαίου» με εταίρους:
1)    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
2)    Δήμος Ρόδου
3)    Δήμος Σύρου – Ερμούπολης
4)    Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
5)    Οικονομικό Επιμελητήριο (12ο Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου)
6)    Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Επιτροπή Ερευνών
7)    Αναπτυξιακή εταιρία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν. Αιγαίου
8)    Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων
9)    Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου
10)    Εταιρία Ανάπτυξης και Προόδου Κυκλάδων
11)    ΚΕΚ Νομού Δωδεκανήσου Γεώργιος Γεννηματάς
12)    Περιφερειακό Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νοτίου Αιγαίου «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ»
13)    Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου ΚΟΙΣΠΕ ΛΕΡΟΥ
Η σύμπραξη αυτή θα αναλάβει ένα δίκτυο δράσεων προς την κατεύθυνση της υποστήριξης των ΚΟΙΝΣΕΠ.
 
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
1)    Δικτύωση: μεταξύ εταίρων, ΚΟΙΝΣΕΠ, άλλων Αναπτυξιακών Συμπράξεων για την σύναψη Τοπικών Οικονομικών Συμφωνιών και την ανάπτυξη συνεργασιών για την προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
2)    Επιχειρηματικές Εκδηλώσεις και Ημέρες Συνεργασίας
3)    Ενημέρωση - ευαισθητοποίηση μέσω ιστοσελίδας, ημερίδων, ενημερωτικών φυλλαδίων
4)    Μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλα κράτη και υλοποίηση προγραμμάτων τύπου ERASMUS (διακρατική συνεργασία) και η κυριότερη δράση αφορά την
5)    Δημιουργία 4 Θερμοκοιτίδων σε Ρόδο, Κάλυμνο, Σύρο και Νάξο με αντικείμενο:
Α) Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για ωφελουμένους και εν δυνάμει επιχειρηματίες
Β) Συμβουλευτικές διάγνωσης αναγκών, απασχόλησης, επαγγελματικού προσανατολισμού και επιχειρηματικότητας
Γ) Υπηρεσίες ανάπτυξης επιχειρηματικού σχεδίου, συμβούλου επιχειρηματικότητας, συμβούλου μάρκετινγκ, νομικής υποστήριξης, λογιστηρίου και γενικής επιχειρηματικής υποστήριξης
Οι συνολικοί ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 367.
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ: Προβλεπόμενη λήξη του προγράμματος η 31/12/2016 ενώ οι θερμοκοιτίδες προβλέπεται να λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του 2015.

ΘΕΜΑ 2ο
ΓΕΝΙΚΑ
Στα πλαίσια του έργου «Gastronomy Net» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013», η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου Α.Ε. ως εταίρος του έργου, έχει αναλάβει μία σειρά δράσεων για την ανάδειξη και προβολή του «οινικού τουρισμού» στα Δωδεκάνησα.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ
Η αρχή των δράσεων έγινε με την εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης της παραγωγικής δραστηριότητας οίνου στα Δωδεκάνησα μέσα από την οποία προέκυψαν οι διαδρομές των «Δρόμων του Κρασιού της Δωδεκανήσου».
Οι «Δρόμοι του Κρασιού της Δωδεκανήσου» αποτελούνται από 3 διαδρομές: Μία για το νησί της Ρόδου με ονομασία «Ρόδ-Οινη Οδός», μία για το νησί της Κω με ονομασία «Οινο-Κώος» και μία θαλάσσια διαδρομή για το Βόρειο Συγκρότημα των Δωδεκανήσων με ονομασία «Μια θάλασσα Κρασί» που περιλαμβάνει τα νησιά Λέρος, Λειψοί και Πάτμος.
Ειδική σήμανση θα προτείνει τους επισκέπτες να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες διαδρομές προς τους επισκέψιμους χώρους που σχετίζονται με τον οίνο. (οινοποιεία, αμπελώνες, μουσείο ΚΑΙΡ στις Φάνες – Κέντρο Οινογαστρονομίας, κτλ).
Με την σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, των Δ.Σ. των Δήμων και των λοιπών εμπλεκόμενων υπηρεσιών, τοποθετήθηκαν 205 πληροφοριακές και κατευθυντήριες πινακίδες σε όλα τα παραπάνω νησιά.
Ειδικότερα για το νησί της Ρόδου, η διαδρομή έχει αφετηρία το Πάρκο του Ροδινιού (αναβίωση της γιορτής κρασιού. Στην κεντρική του αυλή γινόταν κάθε χρόνο γιορτή κρασιού), συνεχίζει κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου μέχρι το χωριό του Έμπωνα. Στον Έμπωνα ξεκινάει η εσωτερική - περιπατητική διαδρομή μέσα από τα σοκάκια του χωριού ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει τα τοπικά οινοποιεία. Έχουν τοποθετηθεί συνολικά 88 πινακίδες κατά μήκος της εν λόγω διαδρομής και στους χώρους οινικού ενδιαφέροντος.
Έχει προβλεφθεί η προμήθεια επιπλέον πινακίδων όπου διατηρεί η ΑΝΔΩ σε stock. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με αίτημά τους να προτείνουν νέες θέες τοποθέτησης.

ΘΕΜΑ 3ο
Την Δευτέρα 29/12/2014 και ώρα 12:00, στα γραφεία της ΑΝΔΩ ΑΕ, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου….
 
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...