Συνάντηση του Χαράλαμπου Κόκκινου με την πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ κα ΚΑΡΥΔΗ , ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ (ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ)/ΠΑΡΑΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ ( ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ )/ ΠΑΡΑΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
-Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΝΟΔΗΠΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ (ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ)/ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Ο χωρικός Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου , κ. Χ.Κόκκινος , συναντήθηκε με την κα Καρύδη , πρόεδρο της Εταιρίας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΥΘΥΤΑ)/ Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου .
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε το σημαντικό εργο που επιτελείται απο την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όλες τις ηλικίες σε θέματα που άπτονται της Οδικής Ασφάλειας . Ο κ. Χ.Κόκκινος επιβεβαίωσε την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Νοτίο Αιγαίου στις δράσεις που  προγραμματίζει η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ  για την μετακίνηση των εκπαιδευτών που θα υλοποιήσουν το Διαδραστικό Πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» στα νησιά της Δωδεκανήσου , πρόγραμμα που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  για τη σχολική  χρονιά 2014-2015 και απευθύνεται σε καθηγητές , δασκάλους , μαθητές και γονείς .
Επίσης ο κ. Χ.Κόκκινος  ανακοίνωσε στην κα Καρύδη ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ και θα χρηματοδοτήσει εκδηλώσεις που θα διοργανώσει για την παγκόσμια ημέρα των θυμάτων . Κάθε χρόνο τη 3η Κυριακή του Νοέμβρη , έχει καθιερωθεί απο τον Π.Ο.Υ. και τον ΟΗΕ να τιμάται ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων . Ημέρα μνήμης γι’ όλους αυτούς που τόσο βίαια και άδικα χάθηκαν στην άσφαλτο , αναγνώρισης του πόνου που βιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και Ημέρα Δράσης και Αφύπνίσης της κοινωνίας και ευαισθητοποίησης των μελών της για θέματα οδικής ασφάλειας . Σε όλο τον πλανήτη πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις . Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ  τιμά την Ημέρα Μνήμης απο το 2006  και οργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις . Για την Ημέρα Μνήμης 2014 , η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ ,  θα οργανώσει εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την Κατανυκτική Συναυλία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 16 Νοεμβρίου 2014 .

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...