Συνάντηση του ΥΠΕΣ με το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση του ΥΠΕΣ με το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών -Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, με τους εκπροσώπους του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, με αφορμή τα όσα προβλέπει ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» για τον θεσμό της διαμεσολάβησης ανάμεσα στους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.

Οι εκπρόσωποι των Συμπαραστατών ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τις συμπτώσεις και τις διαφωνίες τους σε σχέση με το σχέδιο νόμου. Παράλληλα, διατύπωσαν σειρά θέσεων και προτάσεων με σκοπό να αποσαφηνιστούν ορισμένες από τις διατάξεις που ρυθμίζουν το ζήτημα της διαμεσολάβησης και να διευκολυνθεί η εφαρμογή της νομοθετικής παρέμβασης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση των Συμπαραστατών και επεσήμανε ότι η σύμπτωση απόψεων είναι δεδομένη όταν πρόκειται για ζητήματα πραγματικής ισχυροποίησης και διεύρυνσης της λειτουργίας του θεσμού, ο οποίος δεν υποστηρίχθηκε ουσιαστικά τα προηγούμενα χρόνια στο πεδίο της εφαρμογής του. Πρόσθεσε ότι προτάσεις που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση θα εξεταστούν επί της ουσίας από το υπουργείο.

Η αναμόρφωση του θεσμού μέσω των διατάξεων του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να επιτευχθεί η καθολική εφαρμογή του τα επόμενα χρόνια και να πολλαπλασιαστούν τα θετικά αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικό ότι έναντι των δύο άρθρων του «Καλλικράτη» με τα οποία προβλέφθηκε η δημιουργία των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, στον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1» αφιερώνονται 22 άρθρα με αναλυτική περιγραφή δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων, καθώς και του υποστηρικτικού μηχανισμού, των απαιτούμενων προσόντων και του τρόπου ανάδειξης των Διαμεσολαβητών, με στόχο την παροχή των υπηρεσιών τους σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...