Συνάντηση της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, με τον Δήμαρχο Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, με τον Δήμαρχο Ρόδου
-Συνάντηση με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο είχε την Παρασκευή 24.4.15 η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν η πρόεδρος κ. Ελένη Καρύδη, τα μέλη Μηχανικοί κ.κ. Αδαμάκης Δημήτρης, Βενέρης Πάνος, Λυμπέρης Νίκος και Παπακωνσταντίνου Κλεόβουλος καθώς επίσης ο Δικηγόρος του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Γιαννακός και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κ. Παγκάς Μίλτος.
Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, με τις δημόσιες συγκοινωνίες και την αναγκαιότητα για βελτίωσή τους, με τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τόσο στην πόλη όσο και στο νησί της Ρόδου, με τη δημιουργία περιφερειακών του κέντρου της πόλης χώρων στάθμευσης, με την πορεία των λεγόμενων «μεγάλων συγκοινωνιακών έργων» σε επίπεδο νησιού (νέα είσοδος πόλης Ρόδου, περιφερειακός δακτύλιος, εθνική οδός Ρόδου – Λίνδου κλπ), με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, τα στέγαστρα των στάσεων, με τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται σε έργα οδοποιίας αλλά και με την αναγκαιότητα για την κατάλληλη και ευκρινή σήμανσή τους καθώς επίσης και με το αισθητικό τους σκέλος, παράμετρο εξ’ ίσου σημαντική για μια προσδοκώμενη υψηλών προδιαγραφών τουριστική περιοχή όπως το νησί της Ρόδου και τέλος για την εμπέδωση της απαραίτητης κυκλοφοριακής αγωγής που πρέπει να έχουμε όλοι μας σαν πολίτες.
Παραδόθηκε το υπόμνημα με καταγεγραμμένες τις απαιτούμενες δράσεις και ενέργειες και επί πλέον ένα σύντομο υπόμνημα που αναφέρεται στο αστικό περιβάλλον της Ρόδου.
Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τις εποικοδομητικές επισημάνσεις, υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό, ανεξάρτητα από το ποιος έχει την αρμοδιότητα και μέσα στα πλαίσια πάντοτε του εφικτού, έτσι ώστε σταδιακά και με απτά αποτελέσματα τα οποία θα είναι ορατά στους πολίτες,  να επιλύονται προβλήματα που σχετίζονται με τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση.
Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος υπέγραψε την διακήρυξη των παιδιών #SaveKidsLives και δεσμεύεται να εργαστεί για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.
Υπέγραψαν επίσης και δεσμεύονται, τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, που παρευρέθησαν στην συνάντηση, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ Μαριέττα Παπαβασιλείου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Χατζηλαζάρου Μαρίζα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κ. Παγκάς Μίλτος, τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής του Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου και οι  αθλήτριες που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ευχαριστεί για την εποικοδομητική συνεργασία και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για βελτίωση των παραμέτρων που οδηγούν σ’ ένα ασφαλέστερο και αρτιότερο κυκλοφοριακό περιβάλλον και την οδική ασφάλεια όλων μας…
Ας μη ξεχνάμε ότι η Οδική Ασφάλεια, είναι ευθύνη όλων μας…

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...