Συνάντηση Εργασίας για το Διεθνές Συνέδριο RhodesMRC 2024 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση Εργασίας για το Διεθνές Συνέδριο RhodesMRC 2024 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024, στην Αίθουσα Εθιμοτυπίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με θέμα τη φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακής Συνεργασίας – RhodesMRC 2024.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, κος Ιωάννης Κρητικός, η Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κα Χαρούλα Γιασιράνη, η Προϊσταμένη τoυ Τμήματος Δια Βίου Μάθησης & Παιδείας Δωδεκανήσου  Δρ. Χριστίνα Λόη, ο Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, ιδρυτής και Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του RhodesMRC, κος Μιχάλης Καβουκλής και ο Επικεφαλής της Επιτροπής Νέων του Σπιτιού, κος Νικόλαος Κάβουρας.

Ο Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής ενημέρωσε τον κο Κρητικό για την πορεία του θεσμού από το 2010 μέχρι σήμερα, ένα θεσμό που με τη συνεχή υποστήριξη της Περιφέρειας έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συναντήσεις νέων ηγετών στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχοντας φιλοξενήσει πάνω από 6.500 φοιτητές και μαθητές από 28 χώρες, από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και από Πανεπιστήμια όπως το Princeton ή αυτό της Ζυρίχης, το Rhodes MRC καθιστά τη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο σημείο συνάντησης των ηγετών του αύριο. Δεν είναι τυχαίο, ότι απόφοιτοι του συνεδρίου λαμβάνουν υψηλές υποτροφίες σε κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σήμερα πολλοί από αυτούς υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης ανά τον κόσμο, σε πανεπιστήμια, Ευρωπαϊκούς θεσμούς ή υπουργεία. Όπως σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης κα Γιάσιράνη, το «RhodesMRC αποτελεί ένα φυτώριο πρεσβευτών της Ρόδου και της Ελλάδας».

Αφού ενημερώθηκε για τις φετινές θεματικές επιτροπές του συνεδρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Κρητικός, εξήρε το έργο που επιτελεί διαχρονικά το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και ειδικότερα την καινοτομία και υψηλή σημασία που έχει για την ανάπτυξη των νέων της περιοχής μας μία διοργάνωση σαν το RhodesMRC. Ο συνδυασμός της διεθνούς αναγνώρισης, μέσα από τις αιγίδες του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μεταξύ άλλων, της θεσμικής αναγνώρισης από το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, της Ελληνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η πολυάριθμη Επιστημονική Επιτροπή που εγγυάται την διαδικασία με τα θέματα που συζητιούνται προσφέρουν μία ακαδημαϊκή εμπειρία υψηλού επιπέδου που πρέπει να γίνει προσβάσιμη σε όσο δυνατόν περισσότερους, με την άμεση στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, της διεύρυνσης του συνεδρίου και την επέκταση σε μεγαλύτερο κοινό, με πρόταση του κου Κρητικού θα διοργανωθεί στους επόμενους μήνες μεγάλη ενημερωτική συνάντηση στην Κω, για ενημέρωση των εκπαιδευτικών του βορείου συγκροτήματος στη μεθοδολογία των ακαδημαϊκών προσομοιώσεων γενικά, και για το RhodesMRC ειδικότερα, με σκοπό την μαζική συμμετοχή μαθητών στη φετινή μαθητική διοργάνωση και ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες μιας νέας διοργάνωσης στα πλαίσια του RhodesMRC, μίας προσομοίωσης που θα πραγματοποιείται στην Κω και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές Γυμνασίου, με στόχο να πραγματοποιηθεί ήδη την επόμενη σχολική χρονιά.

Το RhodesMRC 2024 συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου.

Η φετική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί 09-13 Οκτωβρίου 2024 σε πανεπιστημιακό επίπεδο, και 31/10-03/11/2024 σε μαθητικό επίπεδο.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...